KOGS1003 Empirical Research Methods (5 cr)

Study level:
Advanced studies
Grading scale:
0-5
Language:
Finnish
Responsible organisation:
Faculty of Information Technology
Curriculum periods:
2024-2025, 2025-2026, 2026-2027, 2027-2028

Tweet text

Kurssilla kysytään, mikä tekee ihmisen ja teknologian vuorovaikutusta koskevasta tiedosta tieteellistä.

Description

Opintojaksolla perehdytään tieteellisen tutkimuksen merkitykseen, tutkimuksen suunnitteluun sekä arviointiin ihmisen ja teknologian vuorovaikutusta koskevaa tietoa kerättäessä. Opintojaksolla kysytään, mikä tekee tutkimuksesta ja sen tuloksista pätevän, ja miten tuotetaan tieteellistä tietoa ihmisen ja teknologian vuorovaikutuksesta. Opintojaksolla keskeisessä roolissa ovat kokeellinen tutkimus ja tilastollinen analyysi.


Suoritustavat:


Opintojakso suoritetaan tekemällä harjoitustehtäviä, joiden tekemistä tukevat videoluennot, muu opiskelumateriaali (kuten tutkimusartikkelit) ja ohjaukset.


Arviointiperusteet:

Opiskelijan tulee suorittaa opintojaksolla nimetyt oppimistehtävät. Opintojakson arvioimiseksi tehtävät raportoidaan kirjallisesti ja arviointi perustuu niiden sisältöön. Arviointikriteerit käydään tarkemmin läpi opintojakson alussa.

Learning outcomes

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa selittää, miksi ihmisen ja teknologian vuorovaikutuksen ymmärtäminen edellyttää tutkimustietoa sekä osaa perustella tieteellisen menetelmän tärkeyden ihmisen ja teknologian vuorovaikutusta koskevaa tietoa kerättäessä. Lisäksi opiskelija ymmärtää tilastollisen päättelyn roolin ihmisen ja teknologian vuorovaikutusta koskevan aineiston analyysissä ja osaa soveltaa tilastollisia analyysejä. Opiskelija osaa myös opintojakson suoritettuaan suunnitella tieteellisesti pätevän tutkimusasetelman ihmisen ja teknologian vuorovaikutusta koskevan ongelman ratkaisemiseksi sekä arvioida vuorovaikutusta koskevien empiiristen tutkimusten pätevyyttä.

Study materials

Opintojakso suoritetaan tekemällä harjoitustehtäviä, joiden tekemistä tukevat videoluennot, muu opiskelumateriaali ja ohjaukset.

Completion methods

Method 1

Select all marked parts
Parts of the completion methods
x

Teaching (5 cr)

Type:
Participation in teaching
Grading scale:
0-5
Language:
Finnish

Teaching