KOGS1001 Kognitiotiede, ihminen ja teknologia (3 cr)

Study level:
Advanced studies
Grading scale:
0-5
Language:
Finnish
Responsible organisation:
Faculty of Information Technology
Curriculum periods:
2024-2025, 2025-2026, 2026-2027, 2027-2028

Tweet text

Kognitiotiede, ihminen ja teknologia

Description

Opintojaksolla käy ilmi se, miten kognitiotiede on oleellinen ihmisen ja teknologian vuorovaikutuksen ymmärtämiselle sekä tulevaisuuden teknologioiden suunnittelulle. Opintojaksolla käydään läpi kognitiotieteen monitieteellisiä näkökulmia ja historiaa sekä ihmisen ja tietokoneen vuorovaikutuksen keskeisiä käsitteitä.

Suoritustavat:
Opintojakso suoritetaan tekemällä oppimistehtävä ryhmässä. Oppi-mistehtävän tekemistä tukevat videoluennot, erikseen ilmoitettava muu oppimateriaali sekä ohjaukset.

Arviointiperusteet:
Opiskelijan tulee suorittaa opintojaksolla nimetyt oppimistehtävät. Opintojakson arvioimiseksi tehtävät raportoidaan kirjallisesti ja arviointi perustuu niiden sisältöön. Arvioinnin tarkemmat kriteerit käydään läpi opintojakson alussa.

Learning outcomes

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa määritellä mitä on kognitiotiede, osaa nimetä kognitiotieteen keskeiset tutkimus- ja sovellusalat, ymmärtää HCI:n peruskäsitteitä ja osaa perustella miksi kognitiotiede on olennainen perusta ihmisen ja teknologian vuorovaikutuksen ymmärtämiselle ja laadukkaiden teknologisten ratkaisujen suunnittelulle.

Study materials

Videoluennot, erikseen ilmoitettavat oppimateriaalit.

Completion methods

Method 1

Select all marked parts
Parts of the completion methods
x

Participation in teaching (3 cr)

Type:
Participation in teaching
Grading scale:
0-5
Language:
Finnish

Teaching