CNS-A2 Mission driven sustainable business - co-operative (6 cr)

Study level:
Intermediate studies
Grading scale:
0-5
Language:
Finnish
Responsible organisation:
Jyväskylä University School of Business and Economics
Curriculum periods:
2024-2025, 2025-2026, 2026-2027, 2027-2028

Description

Missiovetoinen, asiakaslähtöinen ja vastuullinen liiketoiminta. Osuustoiminnan tarkoitus, arvopohja ja vastuullisuus. Osuuskuntien kaksoisluonne ja kilpailuetu. Osuuskunnan johtamisen ja hallinnoinnin erityiskysymykset. Osuuskunta alustatalouden liiketoimintamallina.

Learning outcomes

Tiedolliset: Opiskelija tuntee tarkoitusvetoisen ja asiakaslähtöisen liiketoiminnan perusteet sekä osuustoimintaliikkeen taustan ja osuustoiminnan tarkoituksen. Opiskelija tuntee vastuullisuuden ulottuvuudet ja vastuullisuuden merkityksen liiketoiminnassa. Opiskelija tunnistaa osuuskuntien mission ja arvopohjan, sekä näiden yhteyden vastuullisuuden ulottuvuuksiin. Opiskelija myös ymmärtää osuustoiminnallisen yrityksen kaksoisluonteen ja sen merkityksen käytännön johtamistyön kannalta. Hän hahmottaa myös osuuskuntien ominaispiirteitä ja kilpailuetuja. Opiskelija tunnistaa osuuskuntien johtamisen ja hallinnoinnin erityiskysymyksiä. Opiskelija ymmärtää osuustoiminnan mahdollisuudet alustataloudessa.

Taidolliset: Opiskelija osaa havainnollistaa osuuskuntien toimintaperiaatteet, ominaispiirteitä sekä kilpailuetuja. Opiskelija osaa kuvata osuuskuntien johtamisen ja hallinnoinnin keskeiset erityispiirteet. Opiskelija saa valmiuksia soveltaa kurssilla hankkimaansa tietoa käytännön työelämässä.

Additional information

Toteuttavan korkeakoulun kurssikoodi: MARK-C3003, kurssin järjestää periodeissa 3-4  Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu.

Luennot 12 oppituntia, johtajapaneelit 4 oppituntia, itsenäinen työskentely (ml. oppimispäiväkirja ja tenttiin valmistautuminen) 136 tuntia ja tentti 4 tuntia. Kurssiin kuuluu 12 tuntia luentoja, jotka toteutetaan livenä sekä Teamsin välityksellä striimattuina luentoina.

Arviointi

Arvostelu 0–5. Oppimispäiväkirja muodostaa 40 prosenttia arvosanasta ja tentti 60 prosenttia.

Co-op Network Studies verkkokurssi (järjestäjä Aalto-yliopisto). Jyväskylän yliopiston opiskelijat ilmoittautuvat Helsingin yliopiston Ruralia-instituutin kautta. Linkki alla. HUOM! JY-opiskelijat: Ei ilmoittautumista JYU-Sisuun!

Co-op Network Studies CNS | Ruralia-instituutti | Helsingin yliopisto (helsinki.fi)

Study materials

Vastuuopettajan verkkokurssilla osoittama kirjallisuus tai materiaalit

Completion methods

No completion methods