KEMS716 Experimental Kitchen Chemistry (5 cr)
Study level:
Advanced studies
Grading scale:
0-5
Language:
Finnish
Responsible organisation:
Department of Chemistry
Curriculum periods:
2020-2021, 2021-2022, 2022-2023, 2023-2024
Description
- Kontekstisidonnainen kokeellinen kemian opetus.
- Tutustuminen kemian opetuksen integraatioon elintarvikkeet ja ruoanvalmistus -teeman avulla.
- Elintarvikkeiden ja ruoanvalmistuksen kemia, molekyyligastronomia.
Learning outcomes
Opintojakson suoritettuaan opiskelija
- on tutustunut keittiökemian kokeellisiin töihin kemian opetuksen näkökulmasta.
- tuntee kemian opetuksen integraation hyötyjä ja haasteita sekä opettajan että oppilaan näkökulmasta.
- on kehittynyt kemian opettajan ammattitaidossa.
- jäsentää kemian sisältöjen oppimista oman pohdinnan kautta.
- on kehittynyt raportointitaidoissa.
- on kehittynyt kokeellisen työskentelyn ohjaamisessa.
Työelämätaidot
Opiskelija
- kykenee integroivaan luonnontieteiden opetukseen.
- kykenee suunnittelemaan, toteuttamaan ja arvioimaan kokeellista työtä.
- osaa raportoida osaamisestaan ja toiminnastaan kokeellisen työskentelyn yhteydessä.
- tuntee aihepiiriin liittyviä kestävän kehityksen periaatteita, niiden haasteita ja kykenee etsimään ratkaisuja haasteisiin omakohtaisesti ja oppilasnäkökulmasta.
Additional information
Kurssin voi suorittaa lukuvuonna 2021-2022.
Description of prerequisites
KEMS701 Kokeellinen kemia koulussa tai vastaavat tiedot.
Compulsory prerequisites
- Prerequisite group 1
Study materials
- Field, S.: Culinary Reactions : The Everyday Chemistry of Cooking, 2012. Luettavissa yliopiston verkossa: https://jyu.finna.fi/Record/jykdok.1430923
Completion methods
Method 1
Evaluation criteria:
Kurssin suorittaminen hyväksytysti (1/5) edellyttää aktiivista osallistumista laboratoriotyöskentelyyn ja tehtävien tekemistä hyväksytysti.
Time of teaching:
Period 3
Select all marked parts
Parts of the completion methods
x
Teaching (5 cr)
Type:
Participation in teaching
Grading scale:
0-5
Language:
Finnish
Study methods:
Luentoja, labrotatoriotöitä pienryhmissä, oppimistehtäviä, oppilasvierailujen suunnittelua ja oppilasvierailuja sekä tentti.