XDOC1000 Tekstikonsultaatio (1 op)

Opinnon taso:
Muut opinnot
Arviointiasteikko:
Hyväksytty - hylätty
Suorituskieli:
suomi
Vastuuorganisaatio:
Monikielisen akateemisen viestinnän keskus
Opetussuunnitelmakaudet:
2020-2021, 2021-2022, 2022-2023, 2023-2024

Avainteksti

Väitöskirjantekijöille suunnattu kurssi

Kuvaus

Konsultaatiossa (1 t) tarkastellaan kirjoittajan tekstiä (noin 5 sivua) tekstin rakenteiden ja kielenhuollon (suomen kielen oikeakielisyysnormien) kannalta. Konsultaatiossa käsiteltävän tekstin on hyvä olla melkein valmis teksti, jotta kielenhuollollinen tarkastelu onnistuu. Luonnosvaiheessa olevasta tekstistä ei voi antaa kielenhuollollista palautetta.

Konsultaatiossa käsiteltävän tekstin lisäksi kirjoittaja tekee itsearvioinnin omista tieteellisen kirjoittamisen taidoistaan (noin 2 sivua). Itsearvioinnissa kirjoittaja voi kuvata omaa kirjoittamistaan, esittää oman näkemyksensä taidoistaan ja antaa lisätietoa konsultaatiossa käsiteltävästä tekstistä.

Osaamistavoitteet

Tekstikonsultaation jälkeen kirjoittajan odotetaan tiedostavan oman tieteellisen tekstinsä rakenteelliset ja kielelliset vahvuudet ja heikkoudet sekä tietävän, miten kehittää ilmaisuaan näistä näkökulmista.

Lisätietoja

Huomaathan, että tämä opintojakso on tarkoitettu Jyväskylän yliopistossa väitöskirjaansa työstäville opiskelijoille, ei siis perustutkinto-opiskelijoille. Myös henkilökunta voi osallistua koulutukseen, mikäli siinä on tilaa.
Tapaamisajat ja -paikat sovitaan opiskelijoiden kanssa henkilökohtaisesti.
Konsultaatiotapaaminen voidaan järjestää myös etäyhteyden välityksellä.

Suoritustavat

Tapa 1

Arviointiperusteet:
Hyväksyttyyn suoritukseen kuuluu ennakkotehtävän tekeminen, ennakkotehtävän ja konsultaatiossa käsiteltävän tekstin lähettäminen ajoissa ennen tekstikonsultaatiota ja osallistuminen tekstikonsultaatioon. Konsultaatioon voi osallistua myös etäyhteyden välityksellä.
Valitaan kaikki merkityt osat
Suoritustapojen osat
x

Osallistuminen opetukseen (1 op)

Tyyppi:
Osallistuminen opetukseen
Arviointiasteikko:
Hyväksytty - hylätty
Suorituskieli:
suomi
Työskentelytavat:

Itsenäinen ennakkotehtävä ja osallistuminen tunnin mittaiseen konsultaatiotapaamiseen.

Opetus