TSAS7022 Hybridivaikuttaminen ja turvallisuus (5 op)

Opinnon taso:
Syventävät opinnot
Arviointiasteikko:
0-5
Suorituskieli:
suomi
Vastuuorganisaatio:
Informaatioteknologian tiedekunta
Opetussuunnitelmakaudet:
2020-2021, 2021-2022, 2022-2023, 2023-2024

Kuvaus

Kurssin aikana käsitellään erityisesti kyber- ja informaatiovaikuttamista sekä sitä, miten ne liittyvät muihin vaikuttamisen muotoihin muodostaen hybridivaikuttamisena tunnetun kokonaisuuden. Osallistujat oppivat luentojen, tapausesimerkkien ja ryhmätöiden avulla ymmärtämään erilaisia hybridiuhkia ja niitä haavoittuvuuksia, joihin ne kohdistuvat sekä niitä strategisia tarkoitusperiä, jotka ovat tällaisen vaikuttamisen takana. Kurssilla pohditaan myös sitä, kuinka hybridivaikuttamiselta voidaan suojautua.

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija 1) tuntee hybridivaikuttamisen käsitteen, 2) tunnistaa erilaisia hybridivaikuttamisen komponentteja, esimerikiksi kyber- ja informaatiovaikuttaminen ja ymmärtää näiden vaikuttamismuotojen keskeisimmät tavoitteet ja toimintatavat, 3) osaa liittää hybridivaikuttamisen suurempiin vaikuttamisen ja turvallisuuden kokonaisuuksiin, 4) tietää, miten hybridivaikuttamiselta voidaan suojautua sekä 5) tunnistaa Suomen ja suomalaisen yhteiskunnan erityspiirteitä hybridivaikuttamiseen liittyen.

Lisätietoja

Opintojakso toteutetaan lähtökohtaisesti aina parittomina vuosina alkavina lukuvuosina.

Esitietojen kuvaus

Alempi korkeakoulututkinto

Oppimateriaalit

Ilmoitetaan jokaisen toteutuksen osalta erikseen.

Suoritustavat

Tapa 1

Arviointiperusteet:
Suoritus perustuu yksilötyönä laadittavaan oppimispäiväkirjaan ja ryhmätyönä laadittavaan harjoitustyöhön. Opintojakson suoritustapana voi olla myös tentti, joka voi olla joko perinteinen tentti tai kotitentti.
Valitaan kaikki merkityt osat
Suoritustapojen osat
x

Osallistuminen opetukseen (5 op)

Tyyppi:
Osallistuminen opetukseen
Arviointiasteikko:
0-5
Suorituskieli:
suomi

Opetus