KEMA902 Työharjoittelu (1–5 op)

Opinnon taso:
Aineopinnot
Arviointiasteikko:
Hyväksytty - hylätty
Suorituskieli:
englanti, suomi
Vastuuorganisaatio:
Kemian laitos
Opetussuunnitelmakaudet:
2020-2021, 2021-2022, 2022-2023, 2023-2024

Kuvaus

Opintojakson tavoitteena on pohtia oppimista harjoittelun aikana. Oppia kuvaamaan omaa osaamista sekä ymmärtää työorganisaatioiden toimintaa ja erilaisuutta. Harjoittelukurssi suoritetaan varsinaisen työharjoittelun jälkeen ja sen tavoitteena on jakaa tietoa harjoittelukokemuksista sekä keskustella ja reflektoida opittuja asioita. Kurssilla myös pyritään hahmottelemaan uravaihtoehtoja ja osaamista tarkemmin. Tarkoituksena on, että opiskelijat voisivat yhdistää teorian osaamisen ja käytännön toisiinsa. Kurssilla on mahdollista myös keskustella muista opiskelijoita työelämässä askarruttavista asioista.

Kotimaassa tai ulkomailla tapahtuvasta oman alan työharjoittelusta on mahdollista saada opintopisteitä. Kemian alan harjoittelussa työnimike voi vaihdella paljonkin, mutta työn on liityttävä kemian alaan. Kemian aineenopettajat voivat saada opintopisteitä matemaattis-luonnontieteellisten aineiden opettamisesta. Työharjoittelu ei saa sisältyä muiden kurssien tai tutkintojen suorituksiin, eli työharjoittelua ei voi saada samasta työkokemuksesta tai opetuksesta, joka on sisältynyt muihin opintoihin.

Työkuukausi vastaa noin 8 h työpäiviä, 5 päivää viikossa. Aineenopettajaopiskelijoille viikkotuntityöaika on 20 tuntia.

Aineopintotason työharjoittelusta voi saada 2 op/työkuukausi. Saadakseen 2op/kk opiskelija laatii ohjeiden mukaisen harjoitteluraportin. Raportti toimitetaan yhdessä työtodistuksen kanssa kurssivastaavalle.

Osaamistavoitteet

Opintojakson tavoitteena on, että opiskelija oppii hahmottamaan ja tunnistamaan omia tietoja ja osamista. Lisäksi opiskelija pyrkii rutinoitumaan omien taitojen sanoittamisessa ja esille tuomisessa.

Lisätietoja

Kandidaatin ja maisterin tutkintoihin voi sisältyä yhteensä 10 op työharjoittelua.

Esitietojen kuvaus

Työharjoittelu tehtynä sekä osaamistavoitteet pohdittuina.

Suoritustavat

Tapa 1

Arviointiperusteet:
Kurssin suorittaminen hyväksytysti edellyttää työharjoitteluraportin kirjoittamista hyväksytysti.
Valitaan kaikki merkityt osat
Suoritustapojen osat
x

Itsenäinen työskentely (1–5 op)

Tyyppi:
Itsenäinen työskentely
Arviointiasteikko:
Hyväksytty - hylätty
Suorituskieli:
englanti, suomi

Opetus