VTESYV Advanced Studies in Science of Sport Coaching and Fitness Testing (70 cr)

Study level:
Advanced studies
Grading scale:
0-5
Responsible organisation:
Faculty of Sport and Health Sciences
Coordinating organisation:
Faculty of Sport and Health Sciences
Curriculum periods:
2020-2021, 2021-2022, 2022-2023, 2023-2024
Elective studies:
No

Description

Valmennus- ja testausopin maisteriohjelman tavoitteena on kouluttaa laaja-alaisia osaajia valmennuksen ja testauksen vaativiin asiantuntijatehtäviin. Valmennus- ja testausopin koulutuksessa keskeisiä teemoja ovat fyysisen kunnon ja suorituskyvyn harjoittaminen erilaisten tavoitteiden suunnassa ja harjoitusvaikutusten seuranta käyttäen hyväksi tarkkoja mittausmenetelmiä. Maisteri osaa itsenäisesti toteuttaa korkealaatuisia liikuntabiologista osaamista edellyttäviä tutkimus- ja kehityshankkeita. Hän osaa työskennellä yhteistyössä alan johtavien asiantuntijoiden kanssa myös kansainvälisesti.

Learning outcomes

Valmennus- ja testausopin pääaineesta valmistuvalla on tutkimustietoon perustuvat tiedot fyysisen kunnon ja suorituskyvyn eri osa-alueiden mittaamisesta ja harjoittamisesta. Tätä tietoa hän osaa soveltaa käytännössä testaamisessa ja harjoittelun ohjaamisessa ihmisille, joilla on erilaisia liikuntataustoja urheilijoista eri ikäisiin kuntoliikkujiin ja kuntoutujiin. Hän tietää liikunnan ja liikkumattomuuden vaikutukset fyysiseen toimintakykyyn, terveyteen ja koettuun hyvinvointiin elämänkulun eri vaiheissa ja osaa soveltaa biomekaniikan ja liikuntafysiologian tieteenalojen menetelmiä tutkittaessa ja kehitettäessä fyysisiä ominaisuuksia eri kohderyhmille. Valmennus- ja testausopin maisterilla on monitieteinen ja laaja-alainen näkemys liikuntaharjoittelusta ja urheiluvalmennuksesta.

Valmennus- ja testausopin maisteriohjelman suoritettuaan opiskelija:

· Ymmärtää fyysisen harjoittelun, valmentamisen ja testaamisen liikuntabiologista taustan urheilun, kuntoliikunnan ja kuntoutuksen eri osa-alueilla. Hän kykenee analysoimaan liikuntabiologisia ilmiöitä valmennuksen ja testauksen eri osa-alueilla ja arvioimaan kriittisesti fyysisen suorituskyvyn mittaamiseen ja harjoittamiseen liittyvää tutkimustietoa.

· Osaa soveltaa valmentamisen ja testaamisen liikuntabiologista osaamista käytännön asiantuntijuustehtävissä. Hän kykenee toimimaan kehitys- ja koulutustehtävissä liikunnan ja urheilun organisaatioissa ja suunnittelemaan, toteuttamaan ja arvioimaan valmennukseen ja testaukseen liittyviä koulutustapahtumia.

· Osaa suorittaa käytännön mittauksia valmennus- ja testausopin tutkimusprojekteissa, analysoida tutkimusaineistoa ja toimia tutkimusryhmän jäsenenä. Hän osaa valita tutkimukseen soveltuvia tutkimusasetelmia, arvioida kriittisesti tutkimustietoa ja menetelmiä sekä integroida teoriatietoa ja tutkimustuloksia käytännössä sekä tehdä niistä johtopäätöksiä.

· On perehtynyt syvällisesti fyysisen suorituskyvyn testaamiseen ja harjoittamiseen paitsi liikuntabiologiselta myös liikuntalääketieteelliseltä ja / tai ravitsemuksellisilta näkökulmilta

· Kykenee tuottamaan uutta tietoa valmennukseen ja testaukseen. Hän kykenee toteuttamaan itsenäisesti tieteellisen tutkimuksen urheiluvalmennuksesta tai testauksesta, jossa tiedepohjana on liikuntabiologia.

· Omaa valmiudet tieteelliseen jatkokoulutukseen omassa pääaineessaan

Structure

Select all (70 cr)