Esi- ja alkuopetuksen perusopinnot

Näin aloitan opintoni

Opintojen aloittaminen 

  1. Tutustu oppiaineeseen ja sen opintojaksoihin. 
  2. Suunnittele opintosi. 
  3. Ilmoittaudu opintojakson suoritustapaan.  
  4. Aloita uuden oppiminen Moodlessa. 

Katso täältä pidempi versio aloitusohjeesta ja löydä vastauksia opintojen aloittamista koskeviin kysymyksiisi.

Jäikö jokin asia mietityttämään? Ota yhteyttä avoimen yliopiston opintopalveluihin.


Esitietovaatimukset Esi- ja alkuopetuksen perusopintoihin: 

Osana luokanopettajan (KM), erityisluokanopettajan (KM), varhaiskasvatuksen opettajan (KK tai KM), varhaiskasvatuksen erityisopettajan (KK tai KM) tai aineenopettajan (mm. FM) opintoja kokonaisuudessaan suoritetut yliopistotason opintokokonaisuudet: 1. perusopetuksessa opetettavien aineiden ja aihekokonaisuuksien monialaiset opinnot TAI 2. varhaiskasvatuksen tehtäviin ja esiopetukseen ammatillisia valmiuksia antavat opinnot. Lisäksi opintoihin voivat osallistua AMK-tutkinnon suorittaneet sosionomit, joilla on varhaiskasvatuksen opettajan kelpoisuus.

Aloita ilmoittautumalla ensimmäiselle opintojaksolle. Opintojakso OEAP1011 Esi- ja alkuopetuksen kehityspsykologiset lähtökohdat I tulee suorittaa ensimmäisenä. Mikäli opintojaksolle ei ilmoittaudu vähintään 8 esitietovaatimukset täyttävää opiskelijaa, opintojaksoa eikä siten koko perusopintoja voida toteuttaa. Maksimi opiskelijamäärä 50.

Tarkista myös muiden opintojaksojen aikataulut ja suoritustavat, jotta voit halutessasi suunnitella koko perusopintojen suoritusaikataulun.

Voit ladata lukuvuoden 2022 - 2023 aikataulukoosteen omalle koneellesi ja käyttää sitä apunasi suunnittelussa.