Esi- ja alkuopetuksen perusopinnot

Näin aloitan opintoni

Opintojen aloittaminen 

  1. Tutustu oppiaineeseen ja sen opintojaksoihin. 
  2. Suunnittele opintosi. 
  3. Ilmoittaudu opintojakson suoritustapaan.  
  4. Aloita uuden oppiminen Moodlessa. 

Katso täältä pidempi versio aloitusohjeesta ja löydä vastauksia opintojen aloittamista koskeviin kysymyksiisi.

Jäikö jokin asia mietityttämään? Ota yhteyttä avoimen yliopiston opintopalveluihin.


Esitietovaatimukset poistuvat 1.8.2023. Esitietovaatimukset Esi- ja alkuopetuksen perusopintoihin lv. 2022-23: 

Osana luokanopettajan (KM), erityisluokanopettajan (KM), varhaiskasvatuksen opettajan (KK tai KM), varhaiskasvatuksen erityisopettajan (KK tai KM) tai aineenopettajan (mm. FM) opintoja kokonaisuudessaan suoritetut yliopistotason opintokokonaisuudet: 1. perusopetuksessa opetettavien aineiden ja aihekokonaisuuksien monialaiset opinnot TAI 2. varhaiskasvatuksen tehtäviin ja esiopetukseen ammatillisia valmiuksia antavat opinnot. Lisäksi opintoihin voivat osallistua AMK-tutkinnon suorittaneet sosionomit, joilla on varhaiskasvatuksen opettajan kelpoisuus.

Aloita ilmoittautumalla ensimmäiselle opintojaksolle. Opintojakso OEAP1011 Esi- ja alkuopetuksen kehityspsykologiset lähtökohdat I tulee suorittaa ensimmäisenä. Seuraava ilmoittautumisaika opintojaksolle alkaa 10.8.2023 (ks. alla oleva taulukko)

Tarkista myös muiden opintojaksojen aikataulut ja suoritustavat, jotta voit halutessasi suunnitella koko perusopintojen suoritusaikataulun.


Alla olevasta taulukosta näet opintojaksojen ilmoittautumis- ja suoritusoikeusajat lv. 2023-2024. Opintojaksojen tarkemmat kuvaukset ja aikataulut näet Opintotarjontamme-välilehdeltä, kun opinto-oppaan ilmoittautumislinkit aukeavat (syyslukukauden osalta touko-kesäkuussa 2023, kevätlukukauden osalta syksyllä 2023). Voit hyödyntää alla olevaa kuvaa, kun suunnittelet opintojasi.

Voit ladata yllä olevan kuvan omalle koneellesi pdf-tiedostona.