TIEP140 Introduction to data analytics (2 cr)

Study level:
Basic studies
Grading scale:
Pass - fail
Language:
Finnish
Responsible organisation:
Faculty of Information Technology
Curriculum periods:
2020-2021, 2021-2022, 2022-2023, 2023-2024

Description

Sisältö

Kurssilla johdatellaan opiskelijoita digitaalisen aineiston eli datan analysointiin. big data, data mining, tiedonlouhinta tai koneoppiminen tulevat nykypäivänä vastaan lähes kaikilla aloilla ja datan käsittelyyn erikoistuneiden asiantuntijoiden tarve kasvaa jatkuvasti.

Kurssilla kokeillaan erilaisten data-analyysimenetelmien, kuten datan visualisoinnin ja ryhmittely- ja luokittelualgoritmien käytännön soveltamista. Menetelmien teoriaa esitellään vain pintapuolisesti eikä teorian syvällistä ymmärtämistä vaadita. Kurssin tarkoituksena on auttaa opiskelijaa hahmottamaan mistä data-analytiikassa on käytännössä kysymys sekä minkälaisia valmiuksia sen taustalla asiantuntemus vaatii.

Suoritustavat

Syksyn 2022 toteutus:

Opiskelija suorittaa TIM-ympäristössä 8 tehtäväkokonaisuutta hyväksytysti ja aikataulussa (ensimmäiset 4 TIM-harjoituskokonaisuutta hyväksytysti 5.12.2022 mennessä; kaikki kurssin 8 TIM-harjoituskokonaisuutta hyväksytysti tulee olla suoritettuna 31.12.2022 mennessä).

Toteutustavat

Videoluennot ja TIM-tehtävät.

Kurssin esittelyluento 1.11.2022 tiistaina klo 8.30.

Learning outcomes

Kurssin tavoitteena on saada opiskelija pohtimaan kuinka data-analyysi liittyy hänen omiin opintoihinsa sekä kuinka opiskelija voisi hyödyntää data-analytiikkaa omalla alallaan.

Kurssin onnistunut suoritus voi synnyttää uteliaisuuden kokeilla opetettuja menetelmiä omien aineistojen analysointiin sekä motivaation opiskella aihetta lisää.


Kurssin jälkeen opiskelija hallitsee data-analytiikka-ohjelmoinnin alkeita Python-ympäristössä ja osaa soveltaa data-analytiikkakirjastoja datan esikäsittelyyn, visualisointiin ja yksinkertaisten datapohjaisten mallien opettamiseen ja testaamiseen.

Additional information

Katso toteutuksen tiedot ja kuvaus huolella. 

Description of prerequisites

Kurssille on suunnattu kaikille yliopiston opiskelijoille. Kurssin
esitietovaatimuksia ovat innokas ja avoin mieli.

Study materials

Tiedotetaan toteutuksella. 

Completion methods

Method 1

Select all marked parts
Parts of the completion methods
x

Teaching (2 cr)

Type:
Participation in teaching
Grading scale:
Pass - fail
Language:
Finnish

Teaching