STOS3015 Adoption and social work (5 cr)

Study level:
Advanced studies
Grading scale:
0-5
Language:
Finnish
Responsible organisation:
Department of Social Sciences and Philosophy
Curriculum periods:
2021-2022, 2022-2023, 2023-2024

Tweet text

Järjestetään yhteistyössä SOSNET -verkko-opetuksena, kiintiöt

Description

Kurssi sisältää viisi teemallista osaa: 1) ”lapsen etu” ja adoptio, 2) adoptioneuvonta osana adoptioprosessia 3) adoptioperheeksi kasvaminen 4) adoptoitujen hyvinvointi ja 5) avoimuus adoptiossa. Teemat on tarkoitettu suoritettavaksi tässä järjestyksessä.

Learning outcomes

Kurssin suoritettuaan opiskelijalla on perustiedot adoptiosta, sen keskeisistä käsitteistä ja siihen liittyvistä ajankohtaisista keskusteluista. Opiskelija kykenee tunnistamaan adoption osapuolien tuen tarpeita ja sosiaalityön mahdollisuuksia vastata niihin. 

Additional information

Kurssi toteutetaan osana Sosnetin valtakunnallista verkkokurssitarjontaa DigiCampuksen kautta kerran lukuvuodessa. Kurssilla on rajattu osallistujamäärä. Ohjeet kurssialueelle kirjautumiseen lähetetään ilmoittautumisen jälkeen.

Study materials

Kurssilla käytetään valmista materiaalia: kirjallisuus, artikkelit, äänitiedostot ja luentotallenteet. Tallenteet ja artikkelit kuuluvat kurssiaineistoon ja kirjallisuus on vapaasti saatavilla netissä tai pdf:nä

Lisäksi kurssilla osoitettava muu materiaali ja kirjallisuus.

Literature

  • Koskinen, Maarit; Sarkkinen Sari-Maaria & Svala Marjaana (toim.) Kansainvälinen adoptio Suomessa. Tutkimusnäkökulmia adoptioon. Jyväskylä: PS-Kustannus, 2014.
  • Eriksson, Pia (2016) Prospective adoptive parents wihin pre-adoption services: An interplay of emotions and power in social interaction
  • Ruohio, Heidi (2016). Suomalaiset kansainvälisesti adoptoidut. Perheeseen ja kansaan kuuluminen. Helsinki: Nuorisotutkimusverkosto.
  • Sinkkonen Jari & Kaisa Tervonen-Arnkil Kaisa (toim.) Lapsi uusissa oloissa. Tietoa sijaishuollosta ja adoptiosta. Helsinki: Duodecim, 2015.

Completion methods

Method 1

Description:
Suoritustapa1: Sosiaalityön tutkinto-ohjelmaopiskelijoille: Opiskelija perehtyy itsenäisesti kurssimateriaaliin, joka koostuu artikkeleista, alan kirjallisuudesta, luentotallenteista. Opiskelija laatii jokaisesta teemasta lyhyen esseen eli yhteensä viisi esseetä.
Evaluation criteria:
Luentotallenteiden ja kirjallisuuden hyväksytty suorittaminen.
Select all marked parts

Method 2

Description:
Suoritustapa 2 (kaksi arviointikohdetta): osallistuminen opetukseen 2 op ja kirjatentti 3 op. Suoritustapa 2:ssa molemmat arviointikohteet tulee suorittaa, ja niihin ilmoittaudutaan ja ne arvostellaan erikseen. Arviointikohteet muodostavat yhdessä opintojakson arvosanan. (Vastaavat siis tavallaan entisiä osasuorituksia.)
Evaluation criteria:
Osa-alueiden hyväksytty suorittaminen
Select all marked parts
Parts of the completion methods
x

Participation in teaching (5 cr)

Type:
Participation in teaching
Grading scale:
0-5
Language:
Finnish

Teaching

x

Participation in teaching (2 cr)

Type:
Participation in teaching
Grading scale:
0-5
Language:
Finnish
No published teaching
x

Exam (3 cr)

Type:
Exam
Grading scale:
0-5
Language:
Finnish
No published teaching