TJTA1140 Tietohallinnon perusteet (5 op)

Opinnon taso:
Aineopinnot
Arviointiasteikko:
0-5
Suorituskieli:
suomi
Vastuuorganisaatio:
Informaatioteknologian tiedekunta
Opetussuunnitelmakaudet:
2020-2021, 2021-2022, 2022-2023

Kuvaus

Tietohallinnon merkitys liiketoiminnalle on nykypäivänä suuri. Sen rooli on kehittynyt tukitoiminnosta kriittiseksi osaksi liiketoimintaa. Opintojakson aikana opiskelijat tutustuvat laajasti tietohallintoon ja sen toimintaan. Opintojaksolla käydään läpi tietohallintotoiminnon roolia ja hallintaa, tutustutaan tietohallinnon vastuualueisiin, sekä käytännön työkaluihin. Tietohallinnon toimenkuvan muutos palveluiden tuottajasta ostajaksi korostaa hankintaosaamisen merkitystä. Opintojakson aikana opiskelijat toteuttavat harjoitustyön, jossa opittuja asioita peilataan tosielämän ilmiöihin.

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija ymmärtää tietohallintotoiminnon organisointia ja johtamista sekä tietohallintostrategian laadintaa. Lisäksi hän tuntee IT-palvelutuotannon käytänteitä ja operatiivista toteuttamista sekä IT-hankintojen toteuttamista. Opiskelija ymmärtää tietohallinnon hyvää hallintotapaa ja tuntee tähän liittyviä viitekehyksiä ja menetelmiä. Opintojakson tavoitteena on antaa opiskelijalle yleiskuvaus tietohallinnon merkityksestä liiketoiminnalle.

Esitietojen kuvaus

Kurssille osallistuvat opiskelijat ovat pääsääntöisesti tietojärjestelmätieteen opiskelijoita, valtaosin kandidaattiohjelman ensimmäistä vuotta suorittavia. Opiskelijoilla ei ole aiempaa ymmärrystä tietohallinnosta.

Oppimateriaalit

Tenttimateriaalina toimivat luentotallenteet sekä täydentävät materiaalit.

Suoritustavat

Tapa 1

Kuvaus:
Kurssi suoritetetaan tekemällä tentti ja harjoitustyö.
Arviointiperusteet:
Kurssin arviointi perustuu tenttisuoritukseen ja harjoitustyöhön.
Valitaan kaikki merkityt osat
Suoritustapojen osat
x

Tentti ja harjoitustyö (5 op)

Tyyppi:
Osallistuminen opetukseen
Arviointiasteikko:
0-5
Suorituskieli:
suomi

Opetus