TILS7301 Syventävien opintojen opinnäytetyö (30 op)

Opinnon taso:
Syventävät opinnot
Arviointiasteikko:
0-5
Suorituskieli:
suomi
Vastuuorganisaatio:
Matematiikan ja tilastotieteen laitos
Opetussuunnitelmakaudet:
2020-2021, 2021-2022, 2022-2023

Kuvaus

Tilastotieteessä syventävien opintojen opinnäytetyön tavoitteena on perehdyttää tutkielman tekijä johonkin tilastotieteen ongelmakokonaisuuteen. Osa tilastotieteen lopputöistä tehdään yhteistyössä tutkimuslaitosten ja yritysten kanssa.

Osaamistavoitteet

Tutkielman kirjoittamisen jälkeen opiskelija osaa laatia jäsenneltyjä esityksiä laajemmista tilastotieteellisistä asiakokonaisuuksista; osaa käyttää kieltä ja merkintöjä huolitellusti matematiikan esittämiseen; ja osaa matemaattisia esityksiä laatiessaan ottaa huomioon kohdeyleisön.

Suoritustavat

Tapa 1

Arviointiperusteet:
Opintojakson hyväksytty suoritus edellyttää, että opiskelija pystyy tuottamaan itsenäisesti laajan tieteellisen kirjallisen tutkielman laitoksen opinnäytteiden kirjoitusohjeen mukaisesti. Arviointikohteina ovat aiheen vaativuustaso, argumentoinnin täsmällisyys, tutkielman rakenne ja jäsentely, kirjallisuuden hyödyntäminen, tutkielman viimeistely, tekijän itsenäisyys ja aikataulussa pysyminen. Empiirisen tutkimuksen kohdalla arvioidaan lisäksi myös menetelmien valintaa ja käyttöä, sekä tulosten tarkastelua.
Valitaan kaikki merkityt osat
Suoritustapojen osat
x

Itsenäinen työskentely (30 op)

Tyyppi:
Itsenäinen työskentely
Arviointiasteikko:
0-5
Suorituskieli:
suomi

Opetus