MUTA1201 Monitieteinen kriisien ja yhteiskunnan muutoksen tutkimus: musiikin, taiteen ja kulttuurin tutkimuksen näkökulmia (5–10 op)

Opinnon taso:
Aineopinnot
Arviointiasteikko:
0-5
Suorituskieli:
englanti, suomi
Vastuuorganisaatio:
Musiikin, taiteen ja kulttuurin tutkimuksen laitos
Opetussuunnitelmakaudet:
2020-2021, 2021-2022, 2022-2023

Kuvaus

Kurssilla käsitellään kriisien ja yhteiskunnan muutoksen tutkimukseen liittyviä ajankohtaisia teemoja ja ilmiöitä musiikin, taiteen ja/tai kulttuurin tutkimuksen näkökulmista. Kurssin sisällöt kiinnittyvät erityisesti laitoksen tutkimushankkeisiin, jotka sijoittuvat yliopiston kriisien ja yhteiskunnan muutoksen monitieteisen tutkimuksen profilointialueelle ja etenkin sen kuulumista, identiteettejä, ihmisten kohtaamista tai kohtaamattomuutta ja liikkumista koskevaan tutkimusalueeseen. Kurssi voi myös hyödyntää laitoksen ulkomaisten yhteistyökumppanien asiantuntijuuksia kriisien ja yhteiskunnan muutoksen teemoista.

Osaamistavoitteet

Opiskelija tuntee kriiseihin ja yhteiskunnan muutokseen liittyviä ajankohtaisia teemoja, hallitsee niiden tutkimuksessa käytettyjä musiikin, taiteen ja/tai kulttuurin tutkimuksen lähestymistapoja ja ymmärtää että kriiseillä on erilaisia merkityksiä ja vaikutuksia erilaisissa tilanteissa ja eri ihmisille. Opiskelija kehittää kulttuuritietoisuuttaan ja ymmärtää kriiseihin liittyvän eettisen vastuullisuuden merkityksen.

Lisätietoja

Tämä jakso on mahdollista tehdä 5-10 opintopisteen laajuisena. Sisussa vaihtuvalaajuisten jaksojen osat jäävät järjestelmän osasuoritusrekisteriin, josta ne kootaan käsin sitten kun kokonaissuoritus on valmis. Kun et enää tee tälle koodille lisäsuorituksia, pyydä koontia juha.teppo@jyu.fi, niin suoritus tulee näkyviin rekisteriin normaalisti. Sisuun on tulossa ominaisuus, jonka jälkeen koontipyynnöt voidaan lähettää suoraan Sisusta.

Suoritustavat

Tapa 1

Arviointiperusteet:
Aktiivinen osallistuminen ja annettujen tehtävien suorittaminen hyväksytysti.
Opetusajankohta:
Periodi 3
Valitaan epäluku osaa
Suoritustapojen osat
x

Osallistuminen opetukseen (5 op)

Tyyppi:
Osallistuminen opetukseen
Arviointiasteikko:
0-5
Suorituskieli:
englanti, suomi
Työskentelytavat:

Kontaktiopetus ja siihen liittyvät tehtävät / tentit.

Ei julkaistua opetusta
x

Osallistuminen opetukseen (5 op)

Tyyppi:
Osallistuminen opetukseen
Arviointiasteikko:
0-5
Suorituskieli:
englanti, suomi

Opetus

x

Itsenäinen työskentely (5 op)

Tyyppi:
Itsenäinen työskentely
Arviointiasteikko:
0-5
Suorituskieli:
englanti, suomi

Opetus