MATS9050 Tutkielma (15 op)

Opinnon taso:
Syventävät opinnot
Arviointiasteikko:
0-5
Suorituskieli:
englanti, suomi
Vastuuorganisaatio:
Matematiikan ja tilastotieteen laitos
Opetussuunnitelmakaudet:
2020-2021, 2021-2022, 2022-2023

Avainteksti

Matematiikan erillisen syventävän kokonaisuuden tutkielma, ns. sivugradu.

Kuvaus

Matematiikan erillisen syventävän opintokokonaisuuden tutkielma. Tutkielma laaditaan itsenäisesti. Sen tekemiseen saa kuitenkin apua tutkielman ohjaajaksi nimetyltä opettajalta. Tutkielman aihe tulee sopia etukäteen ohjaajan kanssa.

Osaamistavoitteet

Tutkielman kirjoittamisen jälkeen opiskelija osaa laatia jäsenneltyjä esityksiä laajemmista matemaattisista asiakokonaisuuksista; osaa käyttää kieltä ja merkintöjä huolitellusti matematiikan esittämiseen; ja osaa matemaattisia esityksiä laatiessaan ottaa huomioon kohdeyleisön.

Lisätietoja

Hyväksytty tutkielma on julkinen ja se pitää tallettaa JYX-arkistoon; opintopisteet tutkielmasta saa vasta tämän jälkeen.

Esitietojen kuvaus

Matematiikan aine- ja syventävistä opinnoista pitää olla laaja ja perusteellinen tuntemus, jotta pystyy soveltamaan oppimaansa matemaattisten ongelmien ratkaisemiseen ja käsittelyyn.

Suoritustavat

Tapa 1

Arviointiperusteet:
Opintojakson hyväksytty suoritus edellyttää, että opiskelija pystyy tuottamaan itsenäisesti laajan tieteellisen kirjallisen tutkielman laitoksen opinnäytteiden kirjoitusohjeen mukaisesti. Arviointikohteina ovat aiheen vaativuustaso, argumentoinnin täsmällisyys, tutkielman rakenne ja jäsentely, kirjallisuuden hyödyntäminen, tutkielman viimeistely, tekijän itsenäisyys ja aikataulussa pysyminen. Empiirisen tutkimuksen kohdalla arvioidaan lisäksi myös menetelmien valintaa ja käyttöä, sekä tulosten tarkastelua.
Valitaan kaikki merkityt osat
Suoritustapojen osat
x

Itsenäinen työskentely (15 op)

Tyyppi:
Itsenäinen työskentely
Arviointiasteikko:
0-5
Suorituskieli:
englanti, suomi

Opetus