MATJ900 Väitöskirja (0 op)

Opinnon taso:
Jatko-opinnot
Arviointiasteikko:
HYV-KH-asteikko
Suorituskieli:
englanti, suomi
Vastuuorganisaatio:
Matematiikan ja tilastotieteen laitos
Opetussuunnitelmakaudet:
2020-2021, 2021-2022, 2022-2023

Kuvaus

Opiskelija laatii väitöskirjan matematiikan alalta neljän vuoden tavoiteajassa. Väitöskirja tutkimuksen tulee osoittaa hyvää perehtyneisyyttä omaan tieteenalaan sekä syvällistä perehtyneisyyttä omaan tutkimusalaan. Tutkimuksesta tulee ilmetä kyky soveltaa alan tieteellisiä tutkimusmenetelmiä itsenäisesti ja kriittisesti. Väitöskirjan tulee olla ehjän kokonaisuuden muodostava, julkaisukelpoinen tieteellinen esitys jostakin matematiikan alan ongelmasta, ja sitä pitää puolustaa julkisesti.

Väitöskirja on muodoltaan artikkeliväitöskirja tai monografia. Artikkeliväitöskirja muodostuu samaa ongelmakokonaisuutta käsittelevistä tieteellisistä julkaisuista sekä väittelijän niistä laatimasta yhteenvedosta.

Osaamistavoitteet

Väitöskirjan laadittuaan jatko-opiskelija osaa soveltaa itsenäisesti ja kriittisesti sekä tutkimuseettisiä periaatteita noudattaen tieteellisen tutkimuksen menetelmiä ja luoda uutta tieteellistä tietoa. Hän tuntee syvällisesti oman tutkimusalansa ja pystyy arvioimaan alan tieteellistä tutkimusta ja sen merkitystä. Jatko-opiskelija osaa laatia tieteellisiä julkaisuja ja raportteja ja esittää tutkimustulokset tieteenalan käytänteiden mukaisesti.

Suoritustavat

Tapa 1

Arviointiperusteet:
Tiedekuntaneuvosto arvostelee väitöskirjan vastaväittäjän esityksen perusteella. Tiedekunnalla on arvostelusta päättäessään käytettävissään vastaväittäjän lausunnon lisäksi esitarkastajien lausunnot ja mahdollisesti työn ohjaajan lausunto esitarkastajien käsikirjoitukseen esittämien korjausten huomioon ottamisesta käsikirjoituksessa. Laitoksen johtaja laatii tiedekuntaneuvoston käsittelyyn perustelun, jos työ esitetään hyväksyttäväksi arvolauseena ”kiittäen hyväksytty”.
Valitaan kaikki merkityt osat
Suoritustapojen osat
x

Osallistuminen opetukseen (0 op)

Tyyppi:
Osallistuminen opetukseen
Arviointiasteikko:
HYV-KH-asteikko
Suorituskieli:
englanti, suomi
Ei julkaistua opetusta