MATA901 Kypsyysnäyte (0 op)

Opinnon taso:
Aineopinnot
Arviointiasteikko:
Hyväksytty - hylätty
Suorituskieli:
englanti, suomi, ruotsi
Vastuuorganisaatio:
Matematiikan ja tilastotieteen laitos
Opetussuunnitelmakaudet:
2020-2021, 2021-2022, 2022-2023

Kuvaus

Kypsyysnäytteessä opiskelija osoittaa perehtyneisyytensä tutkintoa varten tekemänsä tutkielman aihepiiriin ja akateemisen kirjoitustyylin hallintaan. Suomen- tai ruotsinkielisen koulusivistyksen saanut opiskelija osoittaa samalla erinomaisen kielitaitonsa siinä kielessä, jolla on saanut koulusivistyksensä.

Jos opiskelijan koulusivistyskieli on ollut muu kuin suomi tai ruotsi, kypsyysnäyte voidaan kirjoittaa joko suomen tai ruotsin kielellä, mikäli kielitaito on riittävällä tasolla, tai englannin kielellä.

Kypsyysnäytteen sisällön arvioi oppiaineen edustaja ja kieliasun tarkistaa kielikeskuksen hyväksymä kielentarkastaja. Opiskelijan kirjoittaessa kypsyysnäytteen muulla kuin koulusivistys- tai äidinkielellään kypsyysnäytteen arvioinnissa korostuvat perehtyneisyys tutkielman alaan ja akateemisen kirjoitustyylin hallinta.

Osaamistavoitteet

Kypsyysnäytteellä opiskelija
  • osoittaa perehtyneisyyttä opinnäytteen alaan ja
  • osoittaa koulusivistyskielensä taidon

Lisätietoja

Mikäli kypsyysnäytteen kieli on muu kuin suomi, niin opintojaksolle XKVX1002 Kypsyysnäytteen kielentarkastus ei ilmoittauduta.

Esitietojen kuvaus

Lähes valmis LuK-tutkielma.

Suoritustavat

Tapa 1

Kuvaus:
Kypsyysnäyte on esseetyyppinen pohtiva asiantuntijateksti, joka suoritetaan tenttitilaisuudessa. Uusimuotoinen kypsyysnäyte kirjoitetaan osana kielikeskuksen tutkimusviestinnän kurssia.
Arviointiperusteet:
Kypsyysnäytteen sisällön arvioi oppiaineen edustaja ja kieliasun tarkistaa kielikeskuksen hyväksymä kielentarkastaja. Hyväksyminen edellyttää, että kypsyysnäyte on hyväksytty niin sisällön kuin kieliasun puolesta. Tarkemmat arviointikriteerit löytyvät kielikeskuksen kypsyysnäyteohjeista.
Valitaan kaikki merkityt osat
Suoritustapojen osat
x

Kypsyysnäytteen sisällöntarkastus (0 op)

Tyyppi:
Tentti
Arviointiasteikko:
Hyväksytty - hylätty
Suorituskieli:
englanti, suomi, ruotsi

Opetus

x

kielentarkastus (0 op)

Tyyppi:
Osallistuminen opetukseen
Arviointiasteikko:
Hyväksytty - hylätty
Suorituskieli:
suomi

Opetus