KEMS9450 Valinnaisen syventävän opintokokonaisuuden tutkielma (18 op)

Opinnon taso:
Syventävät opinnot
Arviointiasteikko:
0-5
Suorituskieli:
englanti, suomi
Vastuuorganisaatio:
Kemian laitos
Opetussuunnitelmakaudet:
2020-2021, 2021-2022, 2022-2023

Kuvaus

Kemian syventävään valinnaiseen opintokokonaisuuteen sisältyvä kokeellinen/laskennallinen työ ja siitä kirjoitettu raportti. Aiheet perustuvat laitoksella tehtävään tutkimukseen tai ulkopuolisiin esim. teollisuudesta tulleisiin aiheisiin. Tutkielman tarkoitus on osoittaa tieteelliistä perehtyneisyyttä tutkimusaiheeseen, tarvittaessa kirjallisuuden hakuun, tutkimusaineiston käyttöön ja analysointiin sekä itsenäisen tieteellisen raportin laadintaan laitoksen ohjeistuksen mukaisesti. Lisäksi opiskelija kykenee itsenäiseen työskentelyyn laboratoriossa ja tutkimusaiheen vaatimilla mittaustekniikoilla. Ajankäytöllisesti tutkielman tekoon kuluu aikaa noin kolme kuukautta.

Kemian aineenopettajan opintosuunnan tutkielmassa aihe liittyy kemian opetuksen tutkimukseen ja työssä hyödynnetään opetuksen tutkimusmenetelmiä.

Osaamistavoitteet

Tutkielman suoritettuaan opiskelija hallitsee tutkimuksensa aihealueen ja kykenee suunnittelemaan, toteuttamaan ja raportoimaan tutkimuksensa alan tieteellisten käytäntöjen mukaisesti. Opiskelija kykenee muotoilemaan tutkimusongelman, osaa hankkia tarvittaessa aiheeseen liittyvää tietoa alan julkaisuista ja arvioida kriittisesti sen soveltuvuutta tutkimusongelman ratkaisemiseksi. Opiskelija hallitsee tutkimuksen teon eri vaiheet, osaa valita oikeat tutkimusmenetelmät ja soveltaa niitä perustellusti tutkimusaiheeseensa. Opiskelija hallitsee oman alansa kemialliset tutkimusmenetelmät, osaa käyttää itsenäisesti tutkimusalansa kokeellisia mittauslaiteita ja kykenee analysoimaan tutkimustuloksensa ja suhteuttamaan niitä olemassa olevaan tietoon.

Kemian aineenopettajan opintosuunnan tutkielmassa opiskelija hallitsee tyypilliset opetuksen tutkimuksen tutkimusmenetelmät.

Esitietojen kuvaus

Kemian syventäviä opintoja on hyvä olla tehtynä mahdollisimman paljon ennen kuin aloittaa tutkielman tekemisen.

Suoritustavat

Tapa 1

Arviointiperusteet:
Tutkielman hyväksytty suoritus edellyttää, että opiskelija pystyy tuottamaan itsenäisesti tieteellisen kirjallisen raportin tutkimuksen aiheesta laitoksen opinnäytteille laaditun kirjoitusohjeen mukaisesti. Arvioinnin kohteina ovat tekstin johdonmukaisuus ja yhtenäisyys, kirjallisuuden käyttö, tutkielman viimeistelyaste ja kirjoitusasu, tekijän itsenäisyys ja aikataulussa pysyminen sekä tieteenalakohtaiset arvioinnin kohteet.
Opetusajankohta:
Periodi 1, Periodi 2, Periodi 3, Periodi 4, Periodi 5
Valitaan kaikki merkityt osat
Suoritustapojen osat
x

Osallistuminen opetukseen (18 op)

Tyyppi:
Osallistuminen opetukseen
Arviointiasteikko:
0-5
Suorituskieli:
englanti, suomi
Ei julkaistua opetusta