Kirjoittaminen

Näin aloitan opintoni


1 Opintojen aloittaminen

  1. Tutustu oppiaineeseen ja sen opintojaksoihin.
  2. Suunnittele opintosi.
  3. Ilmoittaudu opintojakson suoritustapaan. 
  4. Aloita uuden oppiminen Moodlessa.


Katso täältä pidempi versio aloitusohjeesta ja löydä vastauksia opintojen aloittamista koskeviin kysymyksiisi.

2 Kirjoittamisen perusopinnot 

Kirjoittamisen perusopintoihin on erillinen haku, jonka kautta voit päästä opiskelijaksi. Perusopintojen haut ovat pääsääntöisesti loka-marraskuussa ja huhti-toukokuussa.

2.1 Henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman (HOPS) laatiminen

Kun olet saanut perusopintojen opiskeluoikeuden, aloita ilmoittautumalla opintojaksolle KIKP2010 Kirjoittamisen taiteelliset ja tieteelliset lähtökohdat. Tällä opintojaksolla saat perustiedot kirjoittamisen perusopintojen opiskelusta ja teet henkilökohtaisen opintosuunnitelmasi (HOPS) .

HOPSin tarkoituksena on auttaa sinua määrittämään lähtökohtia ja tavoitteita opiskelullesi. Lisäksi HOPSissa selkiytät opintojesi aikataulua: miten, milloin ja missä järjestyksessä aiot opintoja suorittaa.

2.2 Perusopintojen opetusohjelma lukuvuodelle 2022 - 2023

Voit tutustua linkistä latautuvasta taulukosta kirjoittamisen perusopintojen alustavaa lukuvuoden 2022 - 2023 opetusohjelmaan. Muutokset aikatauluun ovat mahdollisia. Tarkemmat aikataulutiedot ja ilmoittautumisen löydät Opintotarjontamme -välilehdeltä.
Huom! tarkista ennen ilmoittautumista, onko jakson lähiopetus muutettu verkko-opetukseksi!

3 Kirjoittamisen aineopinnot 

Aineopintoihin voit ilmoittautua ilman erillistä hakua, kun kaikki Jyväskylän yliopiston opetussuunnitelman mukaiset perusopintojaksot ovat suoritettu.

Turun yliopiston Luovan kirjoittamisen perusopinnoista ei voi enää jatkaa suoraan Jyväskylän yliopiston Kirjoittamisen aineopintoihin, sillä opetussuunnitelmat eivät vastaa sisällöllisesti toisiaan. Vastaavuuden siirtymäaika päättyy 31.7.2022. Tämän jälkeen opiskelijan tulee hakea opinto-oikeutta kirjoittamisen perusopintoihin. Mikäli opiskelija saa haussa opintopaikan, hän voi hakea korvaavuutta perusopintojen lajijaksoille (yht. 10 op). Perusopintojen jälkeen opiskelija voi jatkaa opintojaan aineopintoihin. Niissä hän voi hakea korvaavuutta myös aineopintojen lajijaksoille. Sekä perus- että aineopintokokonaisuus suoritetaan ilmoittautumalla yksi opintojakso kerrallaan.

3.1 Opintojen suoritusjärjestys aineopinnoissa

Aloita aineopinnot ja opintojen suunnittelu opintojaksosta KIKA4001 Luova elämäkerrallinen kirjoittaminen. Mikäli et pääse nopeasti em. jaksolle, niin voit suorittaa ennen sitä kaksi sinulta puuttuvaa lajijaksoa ja/tai opintojaksot KIKA407 ja KIKA408.

3.2 Aineopintojen opetusohjelma lukuvuodelle 2022 - 2023

Voit tutustua linkistä latautuvasta taulukosta kirjoittamisen aineopintojen alustavaa lukuvuoden 2022 - 2023 opetusohjelmaan. Muutokset aikatauluun ovat mahdollisia. Tarkemmat aikataulutiedot ja ilmoittautumisen löydät Opintotarjontamme -välilehdeltä.



Jäikö jokin asia mietityttämään? Ota yhteyttä avoimen yliopiston opintopalveluihin.