Matematiikan aineenopettajan kandidaattiohjelma

Tutkintonimike:
Luonnontieteiden kandidaatti
Tutkinto-ohjelman tyyppi:
Alempi tutkinto-ohjelma
Laajuus:
180 op
Suorituskieli:
suomi
Vastuuorganisaatio:
Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta
Järjestävä organisaatio:
Matematiikan ja tilastotieteen laitos
Opetussuunnitelmakaudet:
2020-2021, 2021-2022, 2022-2023

Kuvaus

Luonnontieteiden kandidaatin tutkinto matematiikan aineenopettajan kandidaattiohjelmassa toimii pohjana peruskoulun, lukion, ammatillisten oppilaitosten ja aikuiskoulutuksen matematiikan opettajan tehtäviin laaja-alaisen pätevyyden antavaan filosofian maisterin tutkintoon. Kandidaatin tutkinnon jälkeen on mahdollista suuntautua vaihtoehtoisesti myös matematiikan yleiselle opintosuunnalle, stokastiikkaan ja todennäköisyysteoriaan tai tilastotieteeseen.

Matematiikan aineenopettajakoulutuksessa opiskelevat suorittavat toisena oppiaineena pedagogiset perusopinnot 25 op. Toiseksi valinnaiseksi opintokokonaisuudeksi suositellaan valittavaksi koulussa opetettava aine (ks. opettajien pätevyysvaatimukset: fysiikka, kemia tai tietotekniikka).

Osaamistavoitteet

Kandidaatti tunnistaa koulumatematiikan kannalta keskeisten matematiikan osa-alueiden peruskäsitteet ja -teoriat, ja omaa valmiudet laajentaa ja syventää osamistaan maisterivaiheen pääaineessa. Hän on kehittänyt pedagogista aineenhallintaansa ja käsitystään matematiikan oppimiseen vaikuttavista tekijöistä, ja on tutustunut kasvatustieteen yleiseen käsitteistöön. Kandidaatti kykenee hankkimaan tietoa matematiikan oppikirjoista ja muista lähteistä sekä jäsentämään sitä. Kandidaatti osaa ohjaajan johdolla muotoilla ja ratkaista matemaattisia ongelmia ja arvioida esitetyn ratkaisun täsmällisyyttä. Kandidaatti on kiinnostunut matematiikan eri aloista ja on halukas kehittämään taitojaan edelleen. Hän on utelias ja avoin matematiikan eri alojen ongelmille sovelluksineen. Kandidaatti tietää miten matematiikka liittyy yhteiskuntaan ja yksilön arkipäivään.


Kandidaatti kykenee ryhmätyöskentelyyn sekä raportoimaan työstään suullisesti ja kirjallisesti. Kandidaatti tiedostaa yksilön tietosuojan vaatimukset ja rehellisyyden tärkeyden johtopäätösten tekemisessä, sekä asennoituu vakavasti eettisiin kysymyksiin.

Rakenne

Valitse kaikki (146+ op)