YFIY2001 Opintojen suunnittelu I (1 op)

Opinnon taso:
Muut opinnot
Arviointiasteikko:
Hyväksytty - hylätty
Suorituskieli:
suomi
Vastuuorganisaatio:
Yhteiskuntatieteiden ja filosofian laitos
Opetussuunnitelmakaudet:
2020-2021, 2021-2022, 2022-2023

Kuvaus

Opintojen ohjausta toteutetaan kotiryhmissä, joita ohjaavat omaopettajat. Opintojen ensimmäisenä syksynä opiskelija perehtyy osaamisen ja oppimisen karttumista tarkastelevan portfolio-työkalun käyttöön, opetussuunnitelmaan ja -opetusohjelmaan, viestintä- ja kieliopintoihin, opintosuoritusten muotoihin ja kansainväliseen opiskeluun. Opiskelija laatii ensimmäisen henkilökohtaisen opintosuunnitelman.

Kotiryhmätapaamiset jatkuvat aineopintojen ajan. Kotiryhmätapaamiset tukevat henkilökohtaisen opintopolun suunnittelussa. Aineopintovaiheessa tarkastellaan työelämätaitojen, valmiuksien ja erityyppisen osaamisen kasvua erilaiset urapolut huomioiden. Opiskelija käyttää työskentelyn tukena portfoliota ohjeistuksen mukaisesti.

Osaamistavoitteet

Opintojaksot suoritettuaan opiskelijalla on valmiuksia toimia osana tiedeyhteisöä. Opiskelija tuntee yliopiston opiskeluympäristönä ja tietää erilaisista opetus- ja suoritusmuodoista. Opiskelija tuntee yliopiston sosiaalisena ympäristönä. Opiskelija on pohtinut omia tavoitteitaan, opiskelutaitojaan ja osaa suunnitella opintojaan. Opiskelija osaa käyttää portfoliotyökalua: hän kokoaa reflektoiden tietoa ja sanallistaa osaamisensa karttumista niin tieteenalan käytäntöjen kuin työelämätaitojen näkökulmasta. Opiskelija ymmärtää, mitä tutkimukseen ja asiantuntijuuteen liittyvä eettinen osaaminen tarkoittaa.

Lisätietoja

Suoritetaan ensimmäisen opiskeluvuoden aikana.

Suoritustavat

Tapa 1

Kuvaus:
Luennot, pienryhmätyöskentely, opintosuunnitelman tekeminen ja portfoliotyöskentely.
Arviointiperusteet:
Kurssin arviointi perustuu aktiiviseen osallistumiseen, oman opintosuunnitelman ja portfolion tekemiseen.
Valitaan kaikki merkityt osat
Suoritustapojen osat
x

Osallistuminen opetukseen (1 op)

Tyyppi:
Osallistuminen opetukseen
Arviointiasteikko:
Hyväksytty - hylätty

Opetus