VENA001 Kieliharjoittelu (sis. valmennuskurssin) (5 op)

Opinnon taso:
Aineopinnot
Arviointiasteikko:
Hyväksytty - hylätty
Suorituskieli:
venäjä
Vastuuorganisaatio:
Kieli- ja viestintätieteiden laitos
Opetussuunnitelmakaudet:
2020-2021, 2021-2022, 2022-2023

Kuvaus

Sisältö: 

Kieliharjoittelun aikana opiskelija parantaa käytännön kielitaitoaan intensiivisen opiskelun avulla ja tutustuu Venäjään, sen ihmisiin ja kulttuuriin. Kieliharjoittelussa kehitetään työelämässä tarvittavia kirjallisia ja suullisia vuorovaikutustaitoja, kirjallista ja suullista esitystä, kielitietoa sekä kulttuurintuntemusta, mikä tukee hyvien vuorovaikutustaitojen omaksumista ja hallintaa. Integroidun opiskelujakson aikana Tverissä opiskelija suorittaa aineopintojen kohdat  VENA201 Kirjallinen viestintä 2, VENA206 Suullinen viestintä 2, VENA301 Venäjän historia, yhteiskunta ja kulttuuri, VENA401 Venäjän kaunokirjallisuus 3 (yhteensä 25 op). Mahdolliset muut Venäjällä suoritettavat opinnot kuuluvat kohtaan VENS721. Tverissä suoritettavaan kieliharjoitteluun kuuluu pakollisena osana oppiaineen järjestämä valmennuskurssi, jossa opiskelija oppii teoreettisesti analysoimaan kulttuurienvälisiä viestintätilanteita ja suoriutumaan niistä. Valmennuskurssi suoritetaan keväällä ennen Venäjällä opiskelujaksoa ja kieliharjoittelun jakson päätyttyä laaditaan loppuraportti (vähimmäispituus 2-3 sivua). 

Suoritustavat: 

Opiskelu Tverin yliopistossa valtakunnallisessa kieliharjoitteluohjelmassa. 
Vaihtoehtoinen suoritustapa: Kielikurssi (vähintään 4 viikkoa) tai oleskelu Venäjällä tai entisen Neuvostoliiton alueella sijaitsevalla venäjänkielisellä alueella vähintään 2 kuukauden ajan ja sen raportointi.

Jos opiskelija ei suorita kieliharjoittelua Tverissä, kieliharjoitteluun integroidut opintojaksot suoritetaan opetussuunnitelman mukaisesti Suomessa. 

Arviointiasteikko: Hyväksytty – hylätty. 

Arviointiperusteet: Todistus opinnoista ja kieliharjoittelun loppuraportti tai todistus oleskelusta ja kieliharjoittelun loppuraportti.  

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija

  • osaa kommunikoida venäjän kielellä erilaisissa sosiaalisissa tilanteissa
  • pystyy seuraamaan venäjänkielistä mediaa
  • osaa tehdä havaintoja kielestä, kulttuurista, yhteiskunnasta ja ihmisistä syventäen näin kielellistä ja kulttuurista tuntemustaan.
  • on syventänyt kansainvälistä osaamistaan opiskelu- tai työkokemuksella venäjänkielisellä alueella

Lisätietoja

Tverissä suoritettujen opintojaksojen rekisteröinti: Venäjällä opiskelun aikana suoritetut opinnot on välittömästi jakson päätyttyä ilmoitettava oppiaineeseen korvaavuuksien toteamista ja rekisteröimistä varten.

Suoritustavat

Tapa 1

Arviointiperusteet:
Kieliharjoittelu, josta esitettävä todistus opinnoista/oleskelusta sekä kieliharjoitteluraportti.
Valitaan kaikki merkityt osat
Suoritustapojen osat
x

Osallistuminen opetukseen (5 op)

Tyyppi:
Osallistuminen opetukseen
Arviointiasteikko:
Hyväksytty - hylätty
Suorituskieli:
venäjä

Opetus