TSAS7055 Turvallisuuspeli (2 op)

Opinnon taso:
Syventävät opinnot
Arviointiasteikko:
0-5
Suorituskieli:
suomi
Vastuuorganisaatio:
Informaatioteknologian tiedekunta
Opetussuunnitelmakaudet:
2020-2021, 2021-2022, 2022-2023

Kuvaus

Turvallisuuspeli toteutetaan suljetussa ympäristössä, jossa globaali ja kansallinen turvallisuustilanne huononee koko ajan. Kurssilaisten muodostamien ryhmien tulee havainnoida, torjua ja ennakoida hyökkäyksiä, ylläpitää omaa tilannekuva sekä johtaa toimintaansa että tiedottaa, viestiä ja raportoida organisaatioidensa vaatimusten mukaan muiden ryhmien ja viranomaisten kanssa. 

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija 1) tuntee yhdistelmävaikuttamiseen (esim. kyber- ja informaatiovaikuttaminen) liittyviä vaikuttamisen tapoja, ja 2) tunnistaa tietoverkko- ja informaatio-operaatioita, osaa analysoida niitä sekä valita niihin reagointiin sopivimmat toimenpiteet. Opiskelija on myös saanut kokemuksen toimimisesta sekavassa, hektisessä ja ajoittain stressaavassakin toimintaympäristössä ja tilanteessa. Opiskelija osaa myös analysoida omaa toimintaansa ja liittää sen turvallisuutta ja kriisilanteita koskevaan teoreettiseen tietoon.

Suoritustavat

Tapa 1

Arviointiperusteet:
Opintojakson arviointi perustuu opiskelijan opintojakson aikana laatimaan refeleksiiviseen oppimispäiväkirjaan.
Valitaan kaikki merkityt osat
Suoritustapojen osat
x

Osallistuminen opetukseen (2 op)

Tyyppi:
Osallistuminen opetukseen
Arviointiasteikko:
0-5
Suorituskieli:
suomi
Työskentelytavat:

Turvallisuuspeli toteutetaan suljetussa ympäristössä, jossa globaali ja kansallinen turvallisuustilanne huononee koko ajan. Kurssilaisten muodostamien ryhmien tulee havainnoida, torjua ja ennakoida hyökkäyksiä, ylläpitää omaa tilannekuva sekä johtaa toimintaansa että tiedottaa, viestiä ja raportoida organisaatioidensa vaatimusten mukaan muiden ryhmien ja viranomaisten kanssa. 

Opetus