TJTS5005 Tutkielma (30 op)

Opinnon taso:
Syventävät opinnot
Arviointiasteikko:
0-5
Suorituskieli:
englanti, suomi
Vastuuorganisaatio:
Informaatioteknologian tiedekunta
Opetussuunnitelmakaudet:
2020-2021, 2021-2022, 2022-2023

Kuvaus

Sisältö

Tutkielma on itsenäinen opinnäytetyö ja samalla myös kielen taidon kypsyysnäyte. Sen voi kirjoittaa joko suomen tai englannin kielellä. Tutkielman aiheen voi saada ohjaajalta, sen voi kehitellä itse tai aihe voi perustua jonkin yrityksen tai organisaation kiinnostuksen kohteeseen. Kaikissa tapauksissa tutkielman aiheesta on tutkielman aloitusvaiheessa sovittava ohjaajan kanssa. Ohjaajina toimivat IT-tiedekunnan professorit, tutkijat ja opettajat; kaikki joilla on tohtorin tutkinto. Tutkielmassa opiskelijan tulee osoittaa: 1) valmiutta tieteelliseen ajatteluun, 2) perehtyneisyyttä tutkielman aihepiiriin, 3) tutkimusmenetelmien hallintaa ja 4) kykyä tutkimuskysymysten asettamiseen ja tutkimustulosten raportointiin omalla tieteenalalla.

Suoritustavat

Opiskelija laatii itsenäisesti tai parityönä pro gradu -tutkielman. Tutkimustyötä ja sen raportointia tuetaan henkilökohtaisella ohjauksella. Ohjaajina toimivat IT-tiedekunnan professorit, tutkijat ja opettajat, joilla on tohtorin tutkinto.

Arviointiperusteet

Työ arvioidaan perustuen oppiaineen arviointikriteereihin. Työstä arvioidaan tutkimusongelman muotoilua, lähteiden käyttöä, tutkimusmenetelmien soveltamista, tulosten esittämistä ja tulkintaa sekä työn rakennetta ja kieliasua.

Osaamistavoitteet

Laadittuaan hyväksytyn tutkielman opiskelija osaa muotoilla ja motivoida tutkimusongelman perustuen aiempaan tutkimukseen tai käytännön tarpeisiin; Tuntee tietojärjestlemätieteen keskeisiä teorioita ja tutkimustuloksia; Osaa hankkia tietoa tietojärjestelmätieteen tutkimukseen liittyen; Osaa tulkita tieteellisiä lähteitä, analysoida niitä kriittisesti ja laatia niistä synteesin; Hallitsee oman opinnäytetyönsä menetelmäosuuden; Osaa arvioida kriittisesti omaa menetelmän soveltamistaan; Osaa itsenäisesti hankkia ja analysoida tutkimusaineistoja; Osaa raportoida tutkimuksen tuloksia, pohtia niiden merkitystä ja suhteuttaa ne aiempiin tutkimustuloksiin; Osaa kirjallisesti ilmaista itseään ja argumentoida tieteellisesti noudattaen voimassa olevia raportointiohjeita; Osaa itsenäisesti tuottaa opinnäytetyölle ominaista tekstiä.

Esitietojen kuvaus

Pro gradu -työn laatimista tulisi aloittaa maisteriohjelman toisena vuonna. Tällöin opiskelijoilla on hyvä ymmärrys oman tieteenalan kirjallisuudesta, teorioista ja tutkimusmenetelmistä.

Suoritustavat

Tapa 1

Valitaan kaikki merkityt osat
Suoritustapojen osat
x

Tutkielma (30 op)

Tyyppi:
Osallistuminen opetukseen
Arviointiasteikko:
0-5
Suorituskieli:
englanti, suomi
Ei julkaistua opetusta