TJTS4901 Tietokantajärjestelmät ja data-analytiikka (5 op)

Opinnon taso:
Syventävät opinnot
Arviointiasteikko:
0-5
Suorituskieli:
suomi
Vastuuorganisaatio:
Informaatioteknologian tiedekunta
Opetussuunnitelmakaudet:
2020-2021, 2021-2022, 2022-2023

Avainteksti

TJTS4901

Kuvaus

Liiketoiminnan jatkuvuus: SQL-kielen edistyneet piirteet, kyselyiden optimointi, tietokannan saatavuus. Data-analytiikka: datavirrat, datan raportointi ja visualisointi, analytiikkaratkaisut.

Osaamistavoitteet

Kurssin suorittamisen jälkeen opiskelija ymmärtää tietokannanhallintajärjestelmän osana tietokantajärjestelmää; osaa asentaa ja konfiguroida tietokannanhallintajärjestelmän tehokkaaksi osaksi tietokantajärjestelmää; ymmärtää tietokannan merkityksen osana liiketoiminnan jatkuvuutta ja kuinka liiketoiminnan jatkuvuutta edesautetaan tietokannan kontekstissa; osaa soveltaa SQL-kielen edistyneitä tietotyyppejä ja predikaatteja; osaa suunnitella ja toteuttaa laskennallisesti tehokkaan tietokannan fyysisen rakenteen sekä arvioida näitä toteutuksia; osaa soveltaa data-analytiikkamenetelmiä ja tulkita niiden tuloksia.

Esitietojen kuvaus

Kurssi on tarkoitettu maisteri- ja tohtoriopiskelijoille. Ennen kurssille ilmoittautumista opiskelijalla on vahvat tiedot relaatiotietokannoista, erityisesti niiden suunnittelusta ja toteutuksesta, käytännön ohjelmointi- ja SQL-osaamista, algoritmien perustuntemus sekä käytännön osaamista tilastomenetelmistä, esim. lineaarisesta regressioanalyysista.

Suoritustavat

Tapa 1

Valitaan kaikki merkityt osat
Suoritustapojen osat
x

Osallistuminen opetukseen (5 op)

Tyyppi:
Osallistuminen opetukseen
Arviointiasteikko:
0-5
Suorituskieli:
englanti, suomi

Opetus