STOS3002 Maisteriseminaari II (5 op)

Opinnon taso:
Syventävät opinnot
Arviointiasteikko:
0-5
Suorituskieli:
suomi
Vastuuorganisaatio:
Yhteiskuntatieteiden ja filosofian laitos
Opetussuunnitelmakaudet:
2020-2021, 2021-2022, 2022-2023

Avainteksti

Sosiaalityön syventävien opintojen toinen maisteriseminaari

Kuvaus

Seminaari valmentaa opiskelijoita omaehtoiseen tieteelliseen työskentelyyn ja maisterintutkielman itsenäiseen kirjoittamiseen palautetta hyväksikäyttäen. Käsiteltäviä yleisempiä teemoja ovat mm. tiedonhaku, lähdekritiikki, tutkimuseettiset periaatteet, tietosuoja ja tietoturva, tieteellisen kirjoittamisen periaatteet, argumentaatio ja tutkielman tekemiseen liittyvät menetelmälliset ja tietoteoreettiset kysymykset. Seminaari sisältää oman tutkimuksen esittelyä sekä palautteen antamista muiden opiskelijoiden tutkimuksesta. Seminaarissa kirjoitetaan maisteritutkielmaa.

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa muotoilla maisterintutkielmaan vaadittavat rakenteelliset osat sekä yhdistää tutkielmassaan teorioita ja käsitteitä, aineistoja sekä metodeja hyvän tieteellisen käytännön mukaisesti. Hän kykenee tuottamaan maisterintutkielman valmiiksi. Seminaarin tavoitteena on oppia käymään kriittistä keskustelua rakentavasti, sekä oppia keskustelemaan argumentoiden useista eri tutkimusaiheista. Opiskelija pystyy arvioimaan omaa ja muiden työtä tutkimusetiikan, tietoteorian ja tieteenfilosofian näkökulmista. Hän ymmärtää maisterintutkielman ja siihen tarvittavien tieteellisten taitojen merkityksen työelämäosaamisen näkökulmasta, ja hän hallitsee tietosuojan.

Suositellut esitiedot

Oppimateriaalit

Ilmoitetaan seminaarissa

Suoritustavat

Tapa 1

Kuvaus:
Kontaktiopetus, 80 % läsnäolo seminaareissa ja osallistuminen keskusteluihin, itsenäinen työskentely, maisterintutkielma tai sen luvut.
Arviointiperusteet:
Seminaareihin osallistuminen ja kirjalliset tehtävät, jotka täyttävät seminaarille asetetut osaamistavoitteet.
Valitaan kaikki merkityt osat
Suoritustapojen osat
x

Seminaarityöskentely ja kirjallinen työ (5 op)

Tyyppi:
Osallistuminen opetukseen
Arviointiasteikko:
0-5
Suorituskieli:
englanti, suomi

Opetus