OKLS4305 Maisterin tutkinnon kypsyysnäyte (0 op)

Opinnon taso:
Syventävät opinnot
Arviointiasteikko:
Hyväksytty - hylätty
Suorituskieli:
suomi, ruotsi
Vastuuorganisaatio:
Opettajankoulutuslaitos
Opetussuunnitelmakaudet:
2020-2021, 2021-2022, 2022-2023

Kuvaus

Kypsyysnäytteessä opiskelija osoittaa perehtyneisyytensä tutkintoa varten tekemänsä tutkielman aihepiiriin ja hallitsevansa akateemisen kirjoitustyylin. Suomen- tai ruotsinkielisen koulusivistyksen saanut opiskelija osoittaa samalla erinomaisen kielitaitonsa siinä kielessä, jolla on saanut koulusivistyksensä. Kypsyysnäytteenä toimii joko pro gradu -tutkielman tiivistelmä (ks. edellä suoristustapa A) tai tenttitilaisuudessa kirjoitettu esseetyyppinen asiantuntijateksti (ks. edellä suoritustapa B).

Suoritustavat

1) Kypsyysnäyte maisterin tutkinnossa silloin, kun opiskelija on osoittanut kielitaitonsa samalla kielellä suoritettua alempaa korkeakoulututkintoa varten antamassaan kypsyysnäytteessä:

Opiskelijan pro gradu -tutkielman tiivistelmä toimii maisterin tutkinnon kypsyysnäytteenä.

2) Kypsyysnäyte maisterin tutkinnossa silloin, kun opiskelija ei ole osoittanut kielitaitoaan samalla kielellä suoritettua alempaa korkeakoulututkintoa varten antamassaan kypsyysnäytteessä:

Esseetyyppinen asiantuntijateksti, joka kirjoitetaan tenttitilaisuudessa.  

Osaamistavoitteet

Kypsyysnäytteellä opiskelija
  • osoittaa perehtyneisyyttä opinnäytteen alaan ja
  • osoittaa suomen tai ruotsin kielen taitonsa.

Suoritustavat

Tapa 1

Kuvaus:
Valitse suoritustapa 1, jos olet osoittanut kielitaitosi alempaa korkeakoulututkintoa varten annetussa kypsyysnäytteessä.
Arviointiperusteet:
Kypsyysnäytteen hyväksytty suorittaminen edellyttää, että kypsyysnäyte hyväksytään niin sisällön kuin kieliasun puolesta. Suoritustavassa 1 kypsyysnäytteen tarkistaa niin sisällön kuin kieliasun osalta oppiaineen edustaja.
Valitaan kaikki merkityt osat

Tapa 2

Kuvaus:
Valitse suoritustapa 2, jos alempaan korkeakoulututkintoon annetussa kypsyysnäytteessä ei ole tehty kielentarkastusta (esim. alempi tutkinto tehty ulkomailla). Katso lisätietoa MoVin nettisivustolta.
Arviointiperusteet:
Kypsyysnäytteen hyväksytty suorittaminen edellyttää, että kypsyysnäyte hyväksytään niin sisällön kuin kieliasun puolesta. Suoritustavassa 2 kypsyysnäytteen sisällön arvioi oppiaineen edustaja ja kieliasun tarkistaa Monikielisen akateemisen viestinnän (Movi) keskuksen hyväksymä kielentarkastaja.
Valitaan kaikki merkityt osat
Suoritustapojen osat
x
x

Kypsyysnäytteen hyväksyntä (0 op)

Tyyppi:
Osallistuminen opetukseen
Arviointiasteikko:
Hyväksytty - hylätty
Suorituskieli:
suomi
Ei julkaistua opetusta
x

kielentarkastus (0 op)

Tyyppi:
Osallistuminen opetukseen
Arviointiasteikko:
Hyväksytty - hylätty
Suorituskieli:
suomi

Opetus