KOTEA364 Digitaalinen oppimismuotoilu (5 op)

Opinnon taso:
Aineopinnot
Arviointiasteikko:
0-5
Suorituskieli:
suomi
Vastuuorganisaatio:
Informaatioteknologian tiedekunta
Opetussuunnitelmakaudet:
2020-2021, 2021-2022, 2022-2023

Avainteksti

Digitaalinen oppimismuotoilu, koulutusteknologia, digitaalinen oppimisympäristö,

Kuvaus

Digitaalisuus on arkipäivää opetuksen ja oppimisen parissa. Se näkyy monella tapaa oppimisen ja osaamisen ekosysteemissä. Opintojaksolla perehdytään oppimismuotoilun keinoin oppimisen digitaaliseen ekosysteemin kehittämiseen. Käsiteltävinä teemoina ovat mm. oppivan yhteisön edellytykset, eri toimijoiden osaamistarpeiden kehittäminen, oppimisympäristöjen suunnittelu, pedagogiset mahdollisuudet, oppimista tukevat uudet ja nousevat teknologiat, opetuksen erilaiset ajankohtaiset digitaaliset oppimisympäristöt, lainsäädännön edellyttämät rajoitteet sekä verkko-, monimuoto- ja hybridiopetuksen toteuttamiseen liittyvät teemat, kuten opettajan toimintaympäristön analysointi, pedagoginen suunnittelu, sisällönsuunnittelu, tekninen suunnittelu sekä jatkokehitys. 

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija tunnistaa koulutuksen digitalisaation kehittämisprosessin vaiheita ja samalla myös oppimismuotoilun vaiheita. Opiskelija osaa vertailla eri oppimisympäristöjä, suunnitella ja toteuttaa tarvittavan digitaalisen oppimisympäristön, hän pystyy perustellusti valitsemaan opetukseen parhaiten soveltuvan oppimisympäristön, laitteistot ja ohjelmistot. Opiskelija osaa tukea muita digitaalisen oppimisympäristön käyttöönotossa sekä kehittää digitaalista oppimisympäristöä opetuksen kehittämisen ohella. Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa suunnitella ja tuottaa verkkoon laadukkaita opetus- ja ohjauskokonaisuuksia, arvioida ja edelleen kehittää verkko-opetusta ja -ohjausta, sekä omaa valmiudet hyödyntää opetusalan tutkimusta ja kirjallisuutta opetuksen kehittämisessä.

Esitietojen kuvaus

Tietotekniset perustaidot

Oppimateriaalit

Oppimateriaalit ilmoitetaan opintojakson alussa.

Suoritustavat

Tapa 1

Kuvaus:
Opintojakso suoritetaan pääsääntöisesti verkko-opintoina. Tarvittaessa järjestetään lähiopetuspäiviä, joista sovitaan erikseen.
Arviointiperusteet:
Aktiivinen osallistuminen opintojakson keskusteluun, oppimistehtävät ja ryhmässä tehtävä kehittämistyö.
Opetusajankohta:
Periodi 4
Valitaan kaikki merkityt osat
Suoritustapojen osat
x

Osallistuminen verkko-opetukseen (5 op)

Tyyppi:
Osallistuminen opetukseen
Arviointiasteikko:
0-5
Suorituskieli:
suomi

Opetus