KEMS9550 Pro gradu -tutkielma (20–30 op)

Opinnon taso:
Syventävät opinnot
Arviointiasteikko:
0-5
Suorituskieli:
englanti, suomi
Vastuuorganisaatio:
Kemian laitos
Opetussuunnitelmakaudet:
2020-2021, 2021-2022, 2022-2023

Kuvaus

Filosofian maisterin tutkintoon sisältyvä kirjallinen opinnäyte, joka sisältää kirjallisen ja kokeellisen osan. Aiheet perustuvat laitoksella tehtävään tutkimukseen tai ulkopuolisiin esim. teollisuudesta tulleisiin aiheisiin. Tutkielman tarkoitus on osoittaa tieteellinen perehtyneisyys tutkimusaiheeseen, kirjallisuuden hakuun, tutkimusaineiston käyttöön ja analysointiin sekä itsenäisen tieteellisen raportin laadintaan laitoksen opinnäytteiden kirjoitusohjeen mukaisesti. Lisäksi opiskelija kykenee itsenäiseen työskentelyyn laboratoriossa ja tutkimusaiheen vaatimilla mittaustekniikoilla.

Aineenopettajan opintosuunnassa perehdytään kemian oppimiseen liittyvään tutkimusaiheeseen. Tutkimusmenetelminä hyödynnetään tutkimuskysymyksiin soveltuvia opetuksen tutkimusmenetelmiä.

Ajankäytöllisesti Pro gradu -tutkielman kirjalliseen osaan kuluu aikaa noin kaksi kuukautta ja kokeelliseen osan noin kolme kuukautta.

Osaamistavoitteet

Pro gradu -tutkielman suoritettuaan opiskelija hallitsee tutkielman aihealueen ja kykenee suunnittelemaan, toteuttamaan ja raportoimaan tutkimuksensa alan tieteellisten käytäntöjen mukaisesti. Opiskelija kykenee muotoilemaan tutkimusongelman ja rajaamaan tutkimusaiheen, osaa hankkia aiheeseen liittyvää tietoa alan julkaisuista, osaa rajata aineiston perustellusti ja arvioida sitä kriittisesti. Opiskelija hallitsee tutkimuksen teon eri vaiheet, osaa valita oikeat tutkimusmenetelmät ja soveltaa niitä perustellusti tutkimusaiheeseensa. Opiskelija hallitsee oman alansa kemialliset tutkimusmenetelmät, osaa käyttää itsenäisesti tutkimusalansa kokeellisia mittauslaitteita ja kykenee analysoimaan tutkimustuloksensa ja suhteuttamaan niitä olemassa olevaan tietoon.

Aineenopettajan opintosuunnassa osaamistavoitteina ovat lisäksi pedagogisen aineenhallinnan kehittyminen. Opiskelija osaa tutkia ja selvittää kemian oppimista ja ymmärtämistä opetustyössään.

Lisätietoja

LuMO-ohjelman opiskelijat tekevät gradun 20 op laajuisena, muut 30 op.

Esitietojen kuvaus

Kemian syventävät opintoja on hyvä olla tehtynä mahdollisimman paljon ennen kuin aloittaa gradun tekemisen.

Suoritustavat

Tapa 1

Arviointiperusteet:
Pro gradu -tutkielman hyväksytty suoritus edellyttää opiskelijan tekemää tieteellistä tutkimusta ja sen aiheesta itsenäisesti tuotettua, laitoksen opinnäytteiden kirjoitusohjeen mukaisesti kirjoitettua raporttia. Arvioinnin kohteina ovat tekstin johdonmukaisuus ja yhtenäisyys, kirjallisuuden käyttö, tutkielman viimeistelyaste ja kirjoitusasu, tekijän itsenäisyys ja aikataulussa pysyminen sekä tieteenalakohtaiset arvioinnin kohteet.
Opetusajankohta:
Periodi 1, Periodi 2, Periodi 3, Periodi 4, Periodi 5
Valitaan kaikki merkityt osat
Suoritustapojen osat
x

Itsenäinen työskentely (20–30 op)

Tyyppi:
Itsenäinen työskentely
Arviointiasteikko:
0-5
Suorituskieli:
englanti, suomi

Opetus