KEMS9030 Työharjoittelu ulkomailla (1–10 op)

Opinnon taso:
Syventävät opinnot
Arviointiasteikko:
Hyväksytty - hylätty
Suorituskieli:
englanti, suomi
Vastuuorganisaatio:
Kemian laitos
Opetussuunnitelmakaudet:
2020-2021, 2021-2022, 2022-2023

Kuvaus

Opintojakson tavoitteena on pohtia oppimista harjoittelun aikana. Oppia kuvaamaan omaa osaamista sekä ymmärtää työorganisaatioiden toimintaa ja erilaisuutta. Harjoittelukurssi suoritetaan varsinaisen työharjoittelun jälkeen ja sen tavoitteena on jakaa tietoa harjoittelukokemuksista sekä keskustella ja reflektoida opittuja asioita. Kurssilla myös pyritään hahmottelemaan uravaihtoehtoja ja osaamista tarkemmin. Tarkoituksena on, että opiskelijat voisivat yhdistää teorian osaamisen ja käytännön toisiinsa. Kurssilla on mahdollista myös keskustella muista opiskelijoita työelämässä askarruttavista asioista.

Kemian alan harjoittelussa työnimike voi vaihdella paljonkin, mutta työn on liityttävä kemian alaan. Kemian aineenopettajat voivat saada opintopisteitä matemaattis-luonnontieteellisten aineiden opettamisesta. Työharjoittelu ei saa sisältyä muiden kurssien tai tutkintojen suorituksiin, eli työharjoittelua ei voi saada samasta työkokemuksesta tai opetuksesta, joka on sisältynyt muihin opintoihin.

Kurssi suoritetaan joko 2 op/työkuukausi tai 5 op/työkuukausi. Työkuukausi vastaa noin 8 h työpäiviä, 5 päivää viikossa. Aineenopettajaopiskelijoille viikkotuntityöaika on 20 tuntia.

  • Saadakseen 2op/kk opiskelija laatii ohjeiden mukaisen harjoitteluraportin. Raportti toimitetaan yhdessä työtodistuksen kanssa kurssivastaavalle.
  • Saadakseen 5 op/kk opiskelijan tulee ennen harjoittelua sopia yhdessä laitoksen pedagogisen johtajan ja mahdollisesti työpaikan kanssa osaamistavoitteista harjoittelulle. Harjoittelun jälkeen opiskelija osallistuu seminaareihin ja tekee annetut tehtävät. Nämä tapaamiset ovat yhteisiä kurssin KEMS902 kanssa.

Osaamistavoitteet

Opintojakson tavoitteena on, että opiskelija oppii hahmottamaan ja tunnistamaan omia tietoja ja osamista. Lisäksi opiskelija pyrkii rutinoitumaan omien taitojen sanoittamisessa ja esille tuomisessa.

Lisätietoja

Seminaarit ja muut yhteiset tapaamiset ovat opintojakson KEMS902 Työharjoittelu kanssa yhteisiä.

Kandidaatin ja maisterin tutkintoihin voi sisältyä yhteensä 10 op työharjoittelua.

Esitietojen kuvaus

Työharjoittelu tehtynä sekä osaamistavoitteet pohdittuina.

Suoritustavat

Tapa 1

Arviointiperusteet:
Kurssin seminaareihin tulee valmistautua etukäteen, seminaareihin tulee osallistua ja kurssin tehtävät tulee suorittaa hyväksytysti. Työharjoittelu täytyy tehdä ulkomailla.
Valitaan kaikki merkityt osat

Tapa 2

Arviointiperusteet:
Kurssin hyväksytty suorittaminen edellyttää työharjoittelua ulkomailla ja harjoitteluraportin hyväksyttyä kirjoittamista sekä palautusta työtodistuksen kanssa vastuuopettajalle.
Valitaan kaikki merkityt osat
Suoritustapojen osat
x

Osallistuminen opetukseen, 5 op/työkuukausi (1–10 op)

Tyyppi:
Osallistuminen opetukseen
Arviointiasteikko:
Hyväksytty - hylätty
Suorituskieli:
englanti, suomi
Työskentelytavat:

Kurssin tapaamiset koostuvat kahdesta seminaarista vertaisryhmässä. Molemmilla tapaamisilla on etukäteen tehtäviä pakollisia tehtäviä.

Ensimmäiselle tapaamiselle opiskelijan tulee valmistella kirjallinen teksti, joka voidaan julkaista kemian laitoksen nettisivulla. Teksti voi sisältää kuvia ja linkkejä. Sen tulee sisältää seuraavat asia:
  • missä olit työharjoittelussa,
  • millainen työyhteisö oli (ikäjakauma, sukupuoli jakauma, laajuus jne),
  • mitä teit ja
  • mitä opit.
Pituus noin 2 sivua. Jos opiskelija on määrittänyt etukäteen oppimistavoitteet yhdessä laitoksen pedagogisen johtajan kanssa hänen tulee valmistautua peilaamaan myös oppimistavoitteiden toteutumista (ei tarvitse kirjoittaa julkaistavaan tekstiin).

Toiselle kerralle opiskelija miettii työpaikan, johon voisi seuraavaksi hakeutua. Opiskelijan tulee pohtia, mitä osaamista sinulla on ja miksi juuri hän saisi paikan sekä sitä mitä osaamista hänellä vielä pitäisi olla. Opiskelija tulee miettiä, miten hän markkinoisi itseään ja omaa osaamista.

Molemmat etukäteen valmisteltavat työt otetaan mukaan tapaamiselle ja palautetaan kurssin vastuuopettajalle.

Opetus

x

Itsenäinen työskentely, 2 op/työkuukausi (1–10 op)

Tyyppi:
Itsenäinen työskentely
Arviointiasteikko:
Hyväksytty - hylätty
Suorituskieli:
englanti, suomi
Työskentelytavat:

Työharjoitteluraportin kirjoittaminen harjoittelun jälkeen.

Opetus