KEMJ0245 Jatko-opiskelijan työllä ansaitut opintopisteet (1–6 op)

Opinnon taso:
Jatko-opinnot
Arviointiasteikko:
Hyväksytty - hylätty
Suorituskieli:
englanti, suomi
Vastuuorganisaatio:
Kemian laitos
Opetussuunnitelmakaudet:
2020-2021, 2021-2022, 2022-2023

Kuvaus

Jatko-opintoihin voidaan sisällyttää Jyväskylän yliopiston tutkijakoulutuksen toimintaperiaatteiden mukaisesti (Jyväskylän yliopiston tutkijakoulun rakenne ja yleiset toimintaperiaatteet, 23.3.2011) työllä ansaittuja opintopisteitä (enintään 6 op, 27 t / op). Työn on oltava muuta vaativaa työtä kuin itse väitöskirjan tekeminen (opetus, väitöskirjaan liittymätön tutkimustyö, laitoksen tai yliopiston kehittämiseen osallistuminen, yliopiston ulkopuolella tehty työ). Sekä opetukseen liittyvä toiminta (kurssit, luennot, opinnäytetöiden ohjaaminen sekä tarkastus, opetuksen kehittämiseen osallistuminen ja opetuksesta saatu palaute) että muu osoitettu työkokemus parantaa työllistymismahdollisuuksia.


Tohtorikoulutettavan tulee kirjata näkyville opetusportfolioon kaikki tekemänsä opetukseen, muuhun kuin väitöskirjatutkimukseen ja muuhun työkokemukseen liittyvä toiminta ja mahdolliset pedagogiset opinnot. Yksityiskohtaiset ohjeet opintosuorituksen anomiseen löytyy laitoksen verkkosivuilta.

Osaamistavoitteet

Tohtorikoulutettavat:

  • saavat kokemusta opettamisesta sekä esiintymisestä että erilaisten opetus- ja ohjausmenetelmien käyttämisestä. Opettaessaan he myös oppivat pohtimaan tutkimukseen ja opetukseen liittyviä asioita syvällisesti.
  • oppivat ottamaan vastaan rakentavaa palautetta opetuksestaan
  • oppivat laatimaan postereita tai pitämään tieteellisiä esityksiä omasta tutkimusaiheesta ja samalla opitaan tieteellisten tutkimustulosten esittämistä alan asiantuntijoille ja saadaan esiintymisvarmuutta
  • oppivat sanoittamaan työelämässä hankittua osaamista ja peilaamaan osaamistaan laitoksella annettavaan oopetukseen.

Suoritustavat

Tapa 1

Arviointiperusteet:
Annettavien opintopisteiden laajuus määräytyy laitoksen ohjeistuksen mukaisesti.
Opetusajankohta:
Periodi 1, Periodi 2, Periodi 3, Periodi 4, Periodi 5
Valitaan kaikki merkityt osat
Suoritustapojen osat
x

Osallistuminen opetukseen (1–6 op)

Tyyppi:
Osallistuminen opetukseen
Arviointiasteikko:
Hyväksytty - hylätty
Suorituskieli:
englanti, suomi
Ei julkaistua opetusta