KEMA260 Kandidaattitutkielma (6 op)

Opinnon taso:
Aineopinnot
Arviointiasteikko:
Hyväksytty - hylätty
Suorituskieli:
englanti, suomi
Vastuuorganisaatio:
Kemian laitos
Opetussuunnitelmakaudet:
2020-2021, 2021-2022, 2022-2023

Kuvaus

Luonnontieteen kandidaatin tutkinnon aineopintoihin sisältyvä lyhyt kirjallinen opinnäyte. Aiheet perustuvat laitoksella annettavaan aineopintotasoiseen opetukseen ja tutkimukseen, kemian aineenopettajan opintosuunnassa kemian oppimiseen liittyvään teemaan. Tutkielman tarkoitus on perehtyä kirjallisuuden hakuun, tutkimusaineiston käyttöön ja analysointiin sekä tieteellisen tutkielman laadintaan laitoksen opinnäytteiden kirjoitusohjeen mukaisesti.

Osaamistavoitteet

Kandidaatintutkielman tehtyään opiskelija osaa laatia pienimuotoisen ilmaisultaan selkeän tutkielman ja hallitsee tieteenalalle ominaiset raportoinnin käytännöt. Opiskelija kykenee tieteellisten artikkelien lukemiseen, osaa valita tutkimusaiheen keskeisimmät kirjallisuuslähteet, osaa analysoida ja koostaa lukemastaan keskeisimmän tutkimustiedon ja hallitsee kirjallisuuslähteiden yksilöinnin. Opiskelija ymmärtää tutkimuksen teon keskeiset vaiheet: tutkimuskysymyksen asettaminen, kirjallisuushaku, aineiston hankinta ja analysointi, tulosten raportoiminen, pohdinta ja johtopäätökset.

Esitietojen kuvaus

Kemian aineopintoja on hyvä olla tehtynä mahdollisimman paljon ennen kuin aloittaa LuK-työn tekemistä.

Suoritustavat

Tapa 1

Arviointiperusteet:
Opintojakson hyväksytty suorittaminen edellyttää, että tutkielma täyttää pääosin hyvää osaamista kuvaavat kriteerit seuraavissa osa-alueissa: aihe, kirjallisuuden hallinta, tieteellinen kirjoittaminen, johtopäätösten teko ja oppimisprosessi.
Opetusajankohta:
Periodi 3, Periodi 4
Valitaan kaikki merkityt osat
Suoritustapojen osat
x

Osallistuminen opetukseen (6 op)

Tyyppi:
Osallistuminen opetukseen
Arviointiasteikko:
Hyväksytty - hylätty
Suorituskieli:
englanti, suomi
Työskentelytavat:

Kandidaattitutkielman kirjoittaminen ja siihen liittyvän kirjallisuuden hakeminen. Kokeellinen osa eli vapaaehtoinen Aineopintojen tutkimusprojekti voidaan tehdä kandidaattitutkielman rinnalla.

Kemian aineenopettajan opintosuunnassa kandidaattitutkielma voi sisältää kirjallisen osan lisäksi kokeellisen osan ja se on työmäärältään enintään puolet työstä.

Opetus