KEMA250 Tutkimusprojekti (3–9 op)

Opinnon taso:
Aineopinnot
Arviointiasteikko:
Hyväksytty - hylätty
Suorituskieli:
suomi
Vastuuorganisaatio:
Kemian laitos
Opetussuunnitelmakaudet:
2020-2021

Avainteksti

Opintojakso on tarjolla vain lukuvuonna 2020-2021 niille opiskelijoille, jotka tekevät tutkintonsa OPS2017-2020 mukaisesti.

Kuvaus

Tutkimusprojekti on luonnontieteen kandidaatintutkielmaan liittyvä kokeellinen osuus. Aiheet perustuvat laitoksella annettavaan aineopintotasoiseen opetukseen ja tutkimukseen ja työ tehdään joko tutkimusryhmässä tai pienryhmässä. Tutkimusprojektissa ratkotaan tutkimusaihetta laboratiivisesti tai laskennallisesti ja saadut tulokset raportoidaan kandidaatintutkielman yhteyteen. Työn kesto on noin kuusi viikkoa (9 op) ja nanotieteiden koulutusohjelmassa opiskeleville noin kaksi viikkoa (3 op).

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija ymmärtää kokeellisen tutkimuksen teon keskeiset vaiheet: tutkimuskysymyksen asettaminen, mahdollinen kirjallisuushaku ja kirjallisuuden analysointi, kokeellisten menetelmien valinta tutkimusaiheeseen, kokeellisen tutkimuksen suorittaminen ja tulosten tulkinta ja analysointi, tulosten raportoiminen, pohdinta ja johtopäätökset. Opiskelija kykenee ohjatusti käyttämään tarvittavia mittaustekniikoita tutkimuskysymyksen ratkaisemiseen.

Lisätietoja

Opintojakso on tarjolla vain lukuvuonna 2020-2021 niille opiskelijoille, jotka tekevät tutkintonsa OPS2017-2020 mukaisesti.


Tutkimusprojektin laajuus on nanoille 3 op, kemisteille 9 op.

Esitietojen kuvaus

Kemian aineopintoja on hyvä olla tehtynä mahdollisimman paljon ennen kuin aloittaa Tutkimusprojektin tekemistä. Erityisesti laboratoriokurssit täytyy olla suoritettuna tai menossa samaan aikaan.

Suoritustavat

Tapa 1

Arviointiperusteet:
Kurssin hyväksytty suoritus edellyttää laboratoriojakson suorittamista lähes itsenäisesti työskennellen ja tulosten raportointia hyväksytysti.
Opetusajankohta:
Periodi 3, Periodi 4
Valitaan kaikki merkityt osat
Suoritustapojen osat
x

Opetukseen osallistuminen (3–9 op)

Tyyppi:
Osallistuminen opetukseen
Arviointiasteikko:
Hyväksytty - hylätty
Suorituskieli:
suomi
Työskentelytavat:

Itsenäistä työskentelyä laboratoriossa ja tulosten raportointia.

Opetus