CMBS5036 Tutkielmaan liittyvä kirjatentti (5 op)

Opinnon taso:
Syventävät opinnot
Arviointiasteikko:
0-5
Suorituskieli:
englanti, suomi
Vastuuorganisaatio:
Bio- ja ympäristötieteiden laitos
Opetussuunnitelmakaudet:
2020-2021, 2021-2022, 2022-2023

Kuvaus

Tutkinto-ohjelman vastuuprofessorin kanssa sovittua pro gradu -työn aihepiiriin liittyvää kirjallisuutta 600-800 sivua, joko syventävän tason oppikirjallisuutta tai alan katsausartikkeleita. Suoritetaan ennen pro gradu -työn aloittamista.

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija:

  • omaa hyvän teoreettisen/menetelmällisen osaamisen pro gradun aihealueesta
  • osaa liittää pro gradut tutkielmaansa liittyvät aiheet laajempaan kokonaisuuteen.

Lisätietoja

Tässä ohjeet oppimispäiväkirjaa varten:
1. Materiaalin esittely lyhyesti. (tämä on lähinnä lista)
2. Ajatukset ennen materiaaliin tutustumista. Miksi valitsin nämä. Miksi nämä ovat tärkeitä. Mitä haluaisin oppia tästä materiaalista. Mitkä ovat oma osaamisesi heikot kohdat.
3. Materiaalin läpikäynti oman otsikoinnin mukaan. Valitse maksimissaan 10 alaotsikkoa, joista kirjoitat. Tämä voi olla kirjan kappaleiden mukaan, mutta myös muu rakenne on mahdollinen, jos haluat yhdistellä.
Kustakin alaotsikosta kerro lyhyesti, mitkä olivat tärkeimmät asiat, mikä oli oma käsityksesi ennen lukemista, ja mikä materiaalissa oli yllättävää ja uutta sinulle. Mieti myös mikä jäi vielä epäselväksi. (voit palata epäselviin asioihin myöhemmin oppimispäiväkirjassa). Voit myös arvioida, mitkä asiat ovat yleensä tiedeyhteisölle vielä epäselviä eli, missä tutkimus menee tällä hetkellä (tai materiaalin kirjoitushetkellä).
4. Ajatuksesi materiaalin lukemisen jälkeen. Mitä jäi käteen. Olisiko kannattanut ryhmitellä jotenkin toisella tavalla tms.

Oppimateriaalit

Sovitaan erikseen tutkinto-ohjelman vastuuprofessorin kanssa.

Suoritustavat

Tapa 1

Opetusajankohta:
Periodi 1, Periodi 2, Periodi 3, Periodi 4, Periodi 5
Valitaan kaikki merkityt osat

Tapa 2

Kuvaus:
1. Materiaalin esittely lyhyesti. (tämä on lähinnä lista) 2. Ajatukset ennen materiaaliin tutustumista. Miksi valitsin nämä. Miksi nämä ovat tärkeitä. Mitä haluaisin oppia tästä materiaalista. Mitkä ovat oma osaamisesi heikot kohdat. 3. Materiaalin läpikäynti oman otsikoinnin mukaan. Valitse maksimissaan 10 alaotsikkoa, joista kirjoitat. Tämä voi olla kirjan kappaleiden mukaan, mutta myös muu rakenne on mahdollinen, jos haluat yhdistellä. Kustakin alaotsikosta kerro lyhyesti, mitkä olivat tärkeimmät asiat, mikä oli oma käsityksesi ennen lukemista, ja mikä materiaalissa oli yllättävää ja uutta sinulle. Mieti myös mikä jäi vielä epäselväksi. (voit palata epäselviin asioihin myöhemmin oppimispäiväkirjassa). Voit myös arvioida, mitkä asiat ovat yleensä tiedeyhteisölle vielä epäselviä eli, missä tutkimus menee tällä hetkellä (tai materiaalin kirjoitushetkellä). 4. Ajatuksesi materiaalin lukemisen jälkeen. Mitä jäi käteen. Olisiko kannattanut ryhmitellä jotenkin toisella tavalla tms.
Valitaan kaikki merkityt osat
Suoritustapojen osat
x

Itsenäinen työskentely, eTentti (5 op)

Tyyppi:
Itsenäinen työskentely
Arviointiasteikko:
0-5
Suorituskieli:
englanti, suomi
Työskentelytavat:

eTentti

Opetus

x

Itsenäinen työskentely, oppimispäiväkirja (5 op)

Tyyppi:
Itsenäinen työskentely
Arviointiasteikko:
0-5
Suorituskieli:
englanti, suomi
Työskentelytavat:

Oppimispäiväkirja.

Opetus