Kirjoittaminen

Näin aloitan opintoni

1. Kirjoittamisen perusopintoihin on erillinen haku, jonka kautta voit päästä opiskelijaksi. Perusopintojen haut ovat pääsääntöisesti loka-marraskuussa ja huhti-toukokuussa.

Aineopintoihin voit ilmoittautua ilman erillistä hakua, kun kaikki perusopintojaksot ovat suoritettu.

Sekä perus- että aineopintokokonaisuus suoritetaan ilmoittautumalla yksi opintojakso kerrallaan.

2. Kun olet saanut perusopintojen opiskeluoikeuden, aloita ilmoittautumalla opintojaksolle KIKP2010 Kirjoittamisen taiteelliset ja tieteelliset lähtökohdat. Tällä opintojaksolla saat perustiedot kirjoittamisen perusopintojen opiskelusta ja teet henkilökohtaisen opintosuunnitelmasi.

Aloita aineopinnot ja opintojen suunnittelu opintojaksosta KIKA4001 Luova elämäkerrallinen kirjoittaminen. Mikäli et pääse nopeasti em. jaksolle, niin voit suorittaa ennen sitä kaksi sinulta puuttuvaa lajijaksoa ja/tai opintojaksot KIKA407 ja KIKA408.

3. Ilmoittaudu opintojakson suoritustapaan.
Ilmoittautumiseen pääset tästä samasta opinto-oppaasta klikkaamalla oppiaineen sivulla opintojakson kohdalta valitsemaasi suoritustapaa. Lue vinkit ilmoittautumiseen.

Tutustu lv. 2021-22 perusopintojen ilmoittautumisaikatauluihin
Tutustu lv. 2021-22 aineopintojen ilmoittautumisaikatauluihin

4. Aloita uuden oppiminen! Ilmoittautumisen yhteydessä saat Jyväskylän yliopiston käyttäjätunnuksen, jolla voit kirjautua Moodle-oppimisympäristöön. Kirjaudu Moodleen kohdasta JY-tunnuksilla kirjautuminen, niin pääset tutustumaan tarkemmin opiskeluohjeisiin. Kirjaa kalenteriisi opintojen suoritusaika ja opiskele Moodlen sekä opettajan ohjeistusten mukaisesti.

5. Varmista, että saat käsiisi tarvittavan opiskelukirjallisuuden. Tarkista, onko kirjallisuus lainattavissa Jyväskylän yliopiston kirjaston e-aineistosta tai lähikirjastostasi. Jos asut Jyväskylän lähellä, suosittelemme hankkimaan kirjastokortin Jyväskylän yliopiston kirjastoon heti opintojen alkuvaiheessa. E-aineistoja pääset lainaamaan Jyväskylän yliopiston kirjastosta JY-tunnuksillasi.

Jäikö jokin asia mietityttämään? Ota yhteyttä avoimen yliopiston opintopalveluihin.