YFIS3000 Data collection methods (5 cr)

Study level:
Advanced studies
Grading scale:
0-5
Language:
Finnish
Responsible organisation:
Department of Social Sciences and Philosophy
Curriculum periods:
2020-2021, 2021-2022, 2022-2023

Description

Opintojaksolla syvennytään erilaisten tutkimusaineistojen keruumenetelmiin sekä aineistonkeruun teoreettisiin ja eettisiin perustoihin. Opintojaksolla myös esitellään erilaisia aineistotyyppejä. Luennoilla ja harjoituksissa käsitellään muiden muassa valmiiden aineistojen, haastattelu- ja kyselyaineistojen, etnografisten aineistojen, arkistoaineistojen, erilaisten media-aineistojen ja niin sanotun big datan keruuta. Opintojakso koostuu luennoista ja harjoituksista. Opiskelijat tutustuvat opintojaksolla myös tieteellisiin teksteihin, joissa on käytetty kurssilla käsiteltyjä keruumenetelmiä. Opintojakso toteutetaan sekä kontakti- että verkko-opetuksena. Opiskelijoilla on mahdollisuus suorittaa harjoituksia keräämällä aineistoja omaa maisterintutkielmaansa varten.

Learning outcomes

Opintojakson käytyään opiskelija hallitsee hyvin tämän päivän yleisimmät ihmistieteelliset aineistonkeruumenetelmät sekä niihin liittyvät teoreettiset ja eettiset kysymyksenasettelu. Opiskelija osaa valita maisterintutkielmansa tutkimustehtävään sopivat aineistot ja keruumenetelmät sekä yhdistelemään erilaisia aineistoja tutkimuskysymyksensä ratkaisemiseksi. Hän myös ymmärtää menetelmäosaamisen työelämähyödyt ja osaa soveltaa menetelmiä tulevissa työtehtävissään.

Description of prerequisites

Pakolliset esitiedot: YFIA200 Kvalitatiiviset ja kvantitatiiviset menetelmät, YFIA2001 Kvalitatiivisten menetelmien tutkimusharjoitukset sekä YFIA2002 Kvantitatiivisten menetelmien tutkimusharjoitukset.


Suositellut esitiedot: YFIS200 Kvalitatiiviset ja kvantitatiiviset syventävät menetelmät.

Completion methods

Method 1

Description:
Luennot, luennoilla jaettu kirjallisuus ja harjoitukset.
Evaluation criteria:
Suoritukset arvioidaan sen perusteella miten hyvin opiskelijat hallitsevat aineistonkeruumenetelmät ja niiden käytön. Nämä osoitetaan tekemällä annetut harjoitustehtävät kunkin valitsemasta 2-3 aineistonkeruumenetelmästä tai niihin liittyvästä aiheesta.
Select all marked parts

Method 2

Description:
Verkkokurssi
Evaluation criteria:
Verkkokurssi
Select all marked parts
Parts of the completion methods
x

Participation in teaching (5 cr)

Type:
Participation in teaching
Grading scale:
0-5
Language:
Finnish
No published teaching
x

Independent study (5 cr)

Type:
Independent study
Grading scale:
0-5
Language:
Finnish
No published teaching