TIEA303 Maturity Test (0 cr)

Study level:
Intermediate studies
Grading scale:
Pass - fail
Language:
Finnish
Responsible organisation:
Faculty of Information Technology
Curriculum periods:
2020-2021, 2021-2022, 2022-2023

Description

Sisältö

Kandidaatintutkielman valmistuttua tai ollessa viimeistelyvaiheessa kirjoitetaan sen aihepiiristä kypsyysnäyte eli maturiteetti. Kirjoittamisesta sovitaan tutkielman ohjaajan kanssa. Suomen- tai ruotsinkielisen koulusivistyksen saanut opiskelija osoittaa samalla kielitaitonsa siinä kielessä, jolla on saanut koulusivistyksensä. Katso myös https://www.jyu.fi/opiskelu/opinnoista/opiskelijanopas/maturiteetti/maturiteettiohje ja https://kielikeskus.jyu.fi/ohjeita-neuvoja/maturiteetti . Lisätietoja saa kandidaatintutkielman ohjaajalta ja opintoasioita hoitavalta sihteeriltä (tie-opintoasiat@mit.jyu.fi).

Suoritustavat

Seminaariin integroidun kurssin XYHI002 tai jonkin muun kypsyysnäytteen kielentarkastusosuuden sisältävän kurssin (esim. XKVX009 Tutkimusviestinnän perusteet) yhteydessä tai tenttimällä. Tenttiminen eTenttinä ( https://www.jyu.fi/itp/etentti-ohjeet ) tai tiedekunnan yleisessä tentissä tai muulla ohjaajan kanssa sovitulla tavalla. Opiskelijan koulusivistyskielen ollessa suomi tai ruotsi, kypsyysnäyte kirjoitetaan koulusivistyskielellä. Mikäli koulusivistyskieli on jokin muu, kypsyysnäyte on mahdollista kirjoittaa englanniksi (ks. Jyväskylän yliopiston tutkintosääntö 43§ https://opiskelu.jyu.fi/fi/koulutuspalvelut/ohjeet/tutkintosaanto).

Arviointiperusteet

Kypsyysnäytteen arviointi tapahtuu Jyväskylän yliopiston tutkintosäännön (https://opiskelu.jyu.fi/fi/koulutuspalvelut/ohjeet/tutkintosaanto) 44§ mukaisesti. Arvioinnissa oppiaineen edustajana toimii pääsääntöisesti tutkielman ohjaaja (tarvittaessa joku muu oppiaineen edustaja) ja kieliasun tarkistaa kielikeskuksen hyväksymä kielentarkastaja.

Learning outcomes

Tieteellis-ammatillinen kypsyys; opiskelija osoittaa perehtyneisyytensä tutkintoa varten tekemänsä tutkielman aihepiiriin ja akateemisen kirjoitustyylin hallintaan.

Description of prerequisites

Kandidaatintutkielma ja siihen liittyvä seminaari joko samanaikaisesti tai aiemmin suoritettuna.

Completion methods

Method 1

Select all marked parts
Parts of the completion methods
x

Teaching (0 cr)

Type:
Participation in teaching
Grading scale:
Pass - fail
Language:
Finnish
No published teaching
x

exam (0 cr)

Type:
Participation in teaching
Grading scale:
Pass - fail
Language:
Finnish

Teaching