TIEA207 Introductory Project in Computing and Technology (5 cr)

Study level:
Intermediate studies
Grading scale:
Pass - fail
Language:
Finnish
Responsible organisation:
Faculty of Information Technology
Curriculum periods:
2020-2021, 2021-2022, 2022-2023

Description

Sisältö

Aineopintojen projektikurssilla läpiviedään pienimuotoinen mutta intensiivinen (12 viikkoa) projekti neljän hengen projektiryhmissä. Kurssin teemana on avoin data (engl. Open Data). Ryhmät ideoivat itse Open Data -sovelluksen ja toteuttavat siitä prototyypin. Kurssin ensimmäisten viikkojen aikana painopiste on luovuutta korostavassa projektiaiheen ideoinnissa, jonka jälkeen painopiste siirtyy teknologiavalintoihin sekä prototyypin toteuttamiseen. Kurssi koostuu olennaisesti itsenäisestä ryhmätyöstä, jota tuetaan viikottaisilla ohjaustapaamisilla. Kurssin tarkemmat tiedot löytyvät kurssin kotisivulta (http://kurssit.it.jyu.fi/projektiA207/).

Suoritustavat

Aktiivinen ja rakentava osallistuminen projektiin yhdessä ryhmän kanssa sisältäen työtuntien kirjaamisen. Osallistuminen kurssin yhteisiin tilaisuuksiin, joita ovat tukiluennot, ohjaukset, ryhmäkeskustelut ja loppuesittely. Itsearviointi kurssin aikana sekä kurssin lopussa ohjeistuksen mukaisen oppimisraportin laatiminen, jossa edellytetään kulloinkin annettuun kirjallisuuteen tutustumista ja käsittelyä.

Arviointiperusteet

Suoritustavoissa kuvatut aktiviteetit toteutuneet.

Learning outcomes

Kurssin osaamistavoitteena on yleisesti herättää kriittistä ajattelua omaa alaa kohtaan käytännön kokemuksen kautta. Tarkemmin sanottuna osaamistavoitteena on ymmärtää ohjelmistoprosessin ja ryhmätyön prosessien merkitystä teknologiatyössä. Näiden lisäksi vahvistetaan teknisiä taitoja kuten ohjelmointi ja versionhallinta, sekä kohdataan ja tarkastellaan projekteihin liittyviä kysymyksiä aineettomista oikeuksista. Kokemuksellisen oppimisen mielessä tavoitteena on myös oppia soveltamaan sekä selviämään avoimesta (open-ended) tehtävänannosta.

Additional information

Description of prerequisites

Ohjelmointi 1, Ohjelmointi 2 ja Oliosuuntautunut suunnittelu ja ohjelmointi (tai aiempi vastaava). Kurssin voi suorittaa jo toisena opintovuonna, jos esitietokurssit on suoritettu, mutta suositeltavampi ajankohta kurssille on 3. opintovuosi.

Completion methods

Method 1

Select all marked parts
Parts of the completion methods
x

Teaching (5 cr)

Type:
Participation in teaching
Grading scale:
Pass - fail
Language:
Finnish

Teaching