KUOS114 Cultural Environment Education (5 cr)

Study level:
Advanced studies
Grading scale:
0-5
Language:
Finnish
Responsible organisation:
Department of Music, Art and Culture Studies
Curriculum periods:
2020-2021, 2021-2022, 2022-2023

Description

Opintojaksossa perehdytään monipuolisesti kulttuuriympäristön kentän erilaisten toimijoiden rooliin merkitysten välittämisessä ja tuottamisessa. Kulttuuriympäristökasvatus ymmärretään laajasti kaikkien ryhmien kulttuurista osallisuutta vahvistavana monitasoisena työnä. Siihen sisältyvät toimintaedellytysten luominen strategia- ja ohjelmatasolla sekä eri ryhmille kohdistetut toimintamuodot.

Learning outcomes

Opintojakson suoritettuaan opiskelija tuntee kulttuuriympäristökasvatuksen ilmiönä, joka sisältää laajasti ympäristöjen kulttuurista saavutettavuutta tukevaa ammattilaisten toimintaa. Opiskelija osaa suunnitella, toteuttaa ja arvioida kulttuuriympäristökasvatuksen palveluja ja käytäntöjä käyttäjälähtöisesti palvelumuotoilun periaatteita noudattaen. Lisäksi opiskelija osaa toteuttaa kulttuuriympäristökasvatusta monialaisessa työympäristössä ja jaetun ammattiosaamisen avulla toteutettavana työnä. Opiskelija tuntee kulttuuriympäristökasvatuksen eettiset kysymykset kestävän kehityksen ja käyttäjäryhmien erityistarpeiden kannalta sekä tuntee kulttuuriympäristökasvatukseen liittyvää tutkimusta monialaisesti ja osaa toteuttaa alan tutkimusta.

Completion methods

Method 1

Evaluation criteria:
Kyky soveltaa alan käytäntöjä ja tutkimusta oppimisprojektissa. Aktiivinen osallistuminen ja annettujen tehtävien suorittaminen hyväksytysti.
Time of teaching:
Period 3
Select all marked parts
Parts of the completion methods
x

Teaching (5 cr)

Type:
Participation in teaching
Grading scale:
0-5
Language:
Finnish
Study methods:

Kontaktiopetus ja siihen liittyvät tehtävät / tentit.

Teaching