Bachelor's Degree Programme in Social Sciences of Sport

Degree title:
Bachelor of Sport Sciences
Degree program type:
Bachelor's Degree
Credits:
180 cr
Language:
Finnish
Responsible organisation:
Faculty of Sport and Health Sciences
Curriculum periods:
2019-2020

Description

Liikunnan yhteiskuntatieteiden koulutuksen tavoitteena on tulkita liikuntaa ja liikkumista monimuotoisena yhteiskunnallisena ilmiönä. Opetusta toteutetaan liikuntasosiologian sekä liikuntasuunnittelun ja -hallinnon näkökulmista.

Liikuntasosiologisen tutkimuksen painopistealueita ovat liikunnan ja urheilun kansalaistoiminnat, urheilun laji- ja yleisökulttuurit, urheiluetiikka ja -historia, urheilumedia sekä liikunnan alue- ja ympäristökysymykset. Keskeisiä sisältöjä ovat myös liikuntatoiminnan asema ja organisoituminen yhteiskunnassa, liikuntapolitiikka sekä liikuntakulttuurien tuottamat tulkinnat ruumiillisuudesta ja liikunnan ja urheilun arvolähtökohdista.

Liikuntasuunnittelun ja -hallinnon avainalueita ovat liikuntapolitiikka, liikuntajohtaminen, liikuntatalous ja liikuntaan liittyvä lainsäädäntö. Lähestymistapa on yhteiskuntatieteellinen, mutta oppiaineessa käsitellään myös käyttäytymistieteelliseltä kannalta johtamista ja päätöksentekoa sekä valaistaan yhteiskunnan merkitystä liikuntaolosuhteiden luomisen ja liikuntapolitiikan taustalla. Liikunnan talouteen keskittyvät opintosisällöt antavat valmiuksia ymmärtää liikuntatoiminnan kansantaloudellisia vaikutuksia, liikuntamarkkinoiden toimintamekanismeja ja yksityisen sektorin liikuntatoimintaa.

Lisäksi opintojen aikana perehdytään tieteellisen tiedon tuottamiseen ja hyödyntämiseen. Tutkintoon kuuluvat valinnaiset opinnot voi valita vapaasti ja niiden avulla voi suunnata omaa asiantuntijuuttaan haluamaansa suuntaan.

Learning outcomes

Kandidaatin tutkinnon suoritettuaan opiskelija:
- osaa hankkia yhteiskuntatieteellistä tietoa ja soveltaa sitä liikunnan päätöksenteon tarpeisiin
- jäsentää liikuntakulttuuria yhteiskunnallisena ja muuttuvana ilmiönä
- tunnistaa liikuntakulttuurin kolmen sektorin (julkinen, yksityinen, vapaaehtoinen) toimijakokonaisuuden
- tunnistaa liikuntapoliittisen päätöksenteon käytäntöjä ja tavoitteellisuutta
- kykenee kriittiseen ajatteluun ja on tietoinen liikunta- ja urheilukulttuurin keskeisistä eettisistä kysymyksistä
- hallitsee liikunnan yhteiskuntatieteellisiä toimintoja ja kykenee toimimaan liikunta- ja vapaa-aika-alan asiantuntijatehtävissä itsenäisesti ja ryhmässä
- on motivoitunut ylläpitämään ja kehittämään osaamistaan

Structure

Select all (166+ cr)