XKVA001 Academic Writing in Finnish: Text Consultation (1 cr)

Study level:
Other studies
Grading scale:
Pass - fail
Language:
Finnish
Responsible organisation:
Centre for Multilingual Academic Communication
Curriculum periods:
2017-2018, 2018-2019, 2019-2020

Description

Sisältö

Konsultaatiossa (1 t) tarkastellaan kirjoittajan tekstiä (noin 5 sivua) tekstin rakenteiden ja kielenhuollon (suomen kielen oikeakielisyysnormien) kannalta. Konsultaatiossa käsiteltävän tekstin on hyvä olla melkein valmis teksti, jotta kielenhuollollinen tarkastelu onnistuu. Luonnosvaiheessa olevasta tekstistä ei voi antaa kielenhuollollista palautetta.

Konsultaatiossa käsiteltävän tekstin lisäksi kirjoittaja tekee itsearvioinnin omista tieteellisen kirjoittamisen taidoistaan (noin 2 sivua). Itsearvioinnissa kirjoittaja voi kuvata omaa kirjoittamistaan, esittää oman näkemyksensä taidoistaan ja antaa lisätietoa konsultaatiossa käsiteltävästä tekstistä.

Suoritustavat

Itsenäinen ennakkotehtävä ja osallistuminen konsultaatioon.

Arviointiperusteet

Hyväksyttyyn suoritukseen kuuluu ennakkotehtävän tekeminen, ennakkotehtävän ja konsultaatiossa käsiteltävän tekstin lähettäminen ajoissa ennen tekstikonsultaatiota ja osallistuminen tekstikonsultaatioon.

Learning outcomes

Tekstikonsultaation jälkeen kirjoittajan odotetaan tiedostavan oman tieteellisen tekstinsä rakenteelliset ja kielelliset vahvuudet ja heikkoudet sekä tietävän, miten kehittää ilmaisuaan näistä näkökulmista.

Completion methods

Method 1

Select all marked parts
Parts of the completion methods
x

Teaching (1 cr)

Type:
Participation in teaching
Grading scale:
Pass - fail
Language:
Finnish

Teaching