WETS1057 Vesiselkärangattomien lajintuntemus ja ekologia (3 op)

Opinnon taso:
Syventävät opinnot
Arviointiasteikko:
0-5
Suorituskieli:
englanti, suomi
Vastuuorganisaatio:
Bio- ja ympäristötieteiden laitos
Opetussuunnitelmakaudet:
2017-2018, 2018-2019, 2019-2020

Kuvaus

Sisältö

Taksonomia ja morfologia, elämänkiertojen pääpiirteet, ympäristövaatimukset, merkitys ekosysteemeissä ja ympäristöindikaattoreina, lajintunnistuksen tekniikat, pääryhmien ja/tai yleisimpien lajien ja lajintunnistustaidon oppiminen määritysharjoitusten avulla.

Suoritustavat

Luennot, luentotentti, harjoitukset (pakollinen läsnäolo) ja lajintuntemuskuulustelu

Arviointiperusteet

Luento- ja lajintunnistentti

Osaamistavoitteet

Opiskelija tietää makeiden vesien tärkeimpien makroskooppisten selkärangattomien pääryhmät ja näiden aseman eliökunnassa. Hän tuntee kunkin eläinryhmän elämänkierrot pääpiirteissään. Hän tietää lajien levinneisyyttä ja yhteisörakennetta merkittävimmin säätelevät ympäristötekijät, ymmärtää eläinten roolin makeanveden ravintoverkoissa ja ekosysteemeissä sekä näiden tietojen merkityksen esimerkiksi vesistöjen tilan arvioinnissa. Opiskelija tuntee kunkin eläinryhmän rakenteelliset piirteet sekä lajintunnistuksessa tarvittavat tekniikat ja hän aktiivisesti tuntee kaikki pääryhmät ja osin lajiston. Hänellä on valmiudet tunnistaa eläimet tarvittavalle tasolle määrityskaavojen tai muun materiaalin avulla.

Lisätietoja

Enintään 16 opiskelijaa valitaan pääaineen ja opintojen vaiheen perusteella, opiskelijan kiinnostus ja tarpeet huomioiden

Suoritustavat

Tapa 1

Valitaan kaikki merkityt osat
Suoritustapojen osat
x

Osallistuminen opetukseen (3 op)

Tyyppi:
Osallistuminen opetukseen
Arviointiasteikko:
0-5
Suorituskieli:
englanti, suomi

Opetus