KEMY002 FM-tutkinnon henkilökohtainen opintosuunnitelma (1 op)

Opinnon taso:
Muut opinnot
Arviointiasteikko:
Hyväksytty - hylätty
Suorituskieli:
englanti, suomi
Vastuuorganisaatio:
Kemian laitos
Opetussuunnitelmakaudet:
2017-2018, 2018-2019, 2019-2020

Kuvaus

Sisältö

Henkilökohtainen opintosuunnitelma (HOPS) on opiskelijan itselleen laatima suunnitelma opintojen sisällöistä, laajuudesta ja kestosta. Opiskelijan HOPSin lähtökohtana on tutkintorakenne. Suunnitelma auttaa opiskelijaa etenemään opinnoissaan ja pysymään aikataulussa. HOPS-työskentely alkaa maisteriopintojen alkuvaiheessa ja jatkuu koko tutkinnon suorittamisen ajan. HOPS laaditaan yhdessä HOPS-ohjaajan kanssa. Ohjaukseen kuuluu ryhmätapaamisia, henkilökohtaista pohdintaa, henkilökohtaisen opintosuunnitelman laatiminen ja yksilökeskusteluja. Lisäksi kannustetaan portfolion päivittämiseen.

Suoritustavat

Kurssi suoritetaan maisteriopintojen aikana osallistumalla ryhmä- ja yksilötapaamisiin ja tekemällä henkilökohtainen opintosuunnitelma.

Arviointiperusteet

Ryhmä- ja yksilötapaamisia yhteensä vähintään 8 h. Kurssisuoritus perustuu läsnäoloon sekä henkilökohtaisen opintosuunnitelman tekemiseen. Poissaolot ryhmistä voi korvata aiheeseen liittyvillä tehtävillä tai yksilötapaamisilla.

Kurssisuoritus on hyväksytty, kun opiskelija on osallistunut kaikkiin kurssin ryhmätapaamisiin tai korvannut poissaolonsa, sekä tavannut ohjaajansa henkilökohtaisesti vähintään kerran yksilötapaamisessa ja tehnyt hyväksyttävän opintosuunnnitelman.

Osaamistavoitteet

- opiskelija sitoutuu opiskeluun ja yliopistoon
- opiskelija hahmottaa vastuunsa opintojen etenemisestä ja valinnoistaan
- opiskelijan suunnitelma opintojen etenemisestä suhteessa tulevaisuudensuunnitelmiin motivoi valmistumaan
- opiskelijalla on käsitys omista mielenkiinnonkohteistaan, osaamisestaan ja sen kehittämisestä työelämän ja työllistymisen kannalta

Suoritustavat

Tapa 1

Valitaan kaikki merkityt osat
Suoritustapojen osat
x

Osallistuminen opetukseen (1 op)

Tyyppi:
Osallistuminen opetukseen
Arviointiasteikko:
Hyväksytty - hylätty
Suorituskieli:
englanti, suomi

Opetus