FYSS9489 Graduseminaari (4 op)

Opinnon taso:
Syventävät opinnot
Arviointiasteikko:
Hyväksytty - hylätty
Suorituskieli:
englanti, suomi
Vastuuorganisaatio:
Fysiikan laitos
Opetussuunnitelmakaudet:
2017-2018, 2018-2019, 2019-2020

Kuvaus

Sisältö

Graduaiheen ja ohjaajan etsiminen (ellei jo valittu); aikaisempiin graduihin tutustuminen; graduprosessin hahmottaminen kokonaisuudessaan; arvosteluun ja odotuksiin tutustuminen; oman aiheen kehittely ja esitteleminen muille; ajankäytön suunnittelu ja tekstin tuottaminen; laitoksella esitettävän graduseminaarin laatiminen, harjoittelu ja julkinen esittäminen; ryhmän esiin nostamien teemojen purkaminen.

Suoritustavat

Keskustelut ja vuorovaikutteiset tilaisuudet, pohdinta- ja suunnittelutehtävät, seminaariesitys.

Arviointiperusteet

Opintojakson arviointi edellyttää aktiivista osallistumista kontaktiopetukseen (vähintään 80 %) ja oman gradutyön julkista esittämistä laitoksen graduseminaarissa.

Osaamistavoitteet

Graduseminaarin aikana opiskelija työstää omaa lopputyötään ohjaajansa avustuksella. Seminaarissa keskustellaan vertaisten kanssa. Kurssin tavoitteena on sitouttaa opiskelija opinnäytetyön tavoitteelliseen aikataulutukseen ja sen toteutukseen. Kurssin aikana opiskelija vahvistaa omia taitojaan projektin suunnittelussa ja aikatauluttamisessa, sekä tunnistaa omia vahvuusalueitaan. Opiskelija osaa kommunikoida ymmärrettävästi omasta työstään ja laatia siitä tieteellisen esitelmän.

Lisätietoja

Seminaari alkaa joko syys- tai kevätlukukauden alussa ja kestää kaksi lukukautta. Kurssi alkaa ja päättyy intensiivisempään jaksoon, joiden välillä tavataan noin kerran kuukaudessa.

Esitietojen kuvaus

Opiskelija on edennyt opinnoissaan vaiheeseen, missä graduaiheen valinta on ajankohtainen tai opinnäytetyön työstäminen on juuri alkanut.

Suoritustavat

Tapa 1

Valitaan kaikki merkityt osat
Suoritustapojen osat
x

Osallistuminen opetukseen (4 op)

Tyyppi:
Osallistuminen opetukseen
Arviointiasteikko:
Hyväksytty - hylätty
Suorituskieli:
englanti, suomi

Opetus