FYSS6452 Virtausmekaniikka 2, osa B (4 op)

Opinnon taso:
Syventävät opinnot
Arviointiasteikko:
0-5
Suorituskieli:
englanti, suomi
Vastuuorganisaatio:
Fysiikan laitos
Opetussuunnitelmakaudet:
2017-2018, 2018-2019, 2019-2020

Kuvaus

Sisältö

Karmanin rajakerrosteoria ja rajakerrosyhtälöt; kitkallinen virtaus suoran levyn pinnalla; rajakerrosvirtaus kaarevan levyn pinnalla, virtauksen irtoaminen; kokoonpuristuvan virtauksen perusyhtälöt ja siihen liittyvä termodnamiikka; yliäänivirtaus ja shokki-ilmiöt

Suoritustavat

Harjoitustehtävät, laboratoriotyö, tentti

Arviointiperusteet

Opintojakson arvosana lasketaan arvioinnin kohteita painottamalla: tentti (2/3), harjoitustehtävät (1/6) ja laboratoriotyö (1/6). Opintojakson suorittamiseen vaaditaan, että opiskelija saa vähintään puolet opintojakson kokonaispistemäärästä ja puolet laboratoriotyön kokonaispistemäärästä.

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa selittää kitkallisen rajakerrosvirtauksen perusilmiöt, esim. laminaarinen ja turbulentti rajakerros, pintakitka ja virtauksen irtoaminen. Opiskelija osaa käyttää kitkallisen rajakerrosvirtauksen perusteorioita ja tunnistaa kokoonpuristuvan virtauksen perusilmiöt ja niiden eroavuudet kokoonpuristumattomaan virtaukseen nähden. Opiskelija hallitsee adiabaattisen isentrooppisen kokoonpuristuvan virtauksen teorian ja osaa käyttää sitä a.o. virtausongelmien ratkaisemiseen esim. lyhyissä kanavissa ja suuttimissa. Lisäksi hän osaa selittää yliäänivirtauksen perusilmiöt.

Lisätietoja

Ajankohta kevätlukukausi 2. periodi, joka toinen vuosi alkaen keväällä 2018.

Esitietojen kuvaus

Esitietovaatimuksena edellytetään opiskelijan saavuttaneen opintojaksolle FYSS6351 Virtausmekaniikka 1, osa A asetetut osaamistavoitteet.

Kirjallisuus

  • Frank M. White, "Fluid Mechanics".

Suoritustavat

Tapa 1

Valitaan kaikki merkityt osat
Suoritustapojen osat
x

Osallistuminen opetukseen (4 op)

Tyyppi:
Osallistuminen opetukseen
Arviointiasteikko:
0-5
Suorituskieli:
englanti, suomi

Opetus