CMBS1104 Molekyyligenetiikan menetelmät (5 op)

Opinnon taso:
Syventävät opinnot
Arviointiasteikko:
0-5
Suorituskieli:
englanti, suomi
Vastuuorganisaatio:
Bio- ja ympäristötieteiden laitos
Opetussuunnitelmakaudet:
2017-2018, 2018-2019, 2019-2020

Kuvaus

Sisältö

Tämä laboratoriokurssi esittelee molekyyligenetiikan moderneja tutkimusmenetelmiä: kvantitatiivinen PCR, digitaalinen PCR, uuden sukupolven sekvensointimenetelmät (NGS) erilaisista lähtömateriaaleista ja CRISPR geenien analysointi ympäristömikrobiologian kontekstissa. Laboratoriotyöt sisältävät nukleiinihappojen eristys- ja puhdistusmenetelmät, sekvensointinäytteiden valmistamisen ja tulosten analysoinnin.

Suoritustavat

Luennot, laboratoriotyöt sekä tietokoneharjoitukset. Opiskelijoiden esitelmät.

Arviointiperusteet

Osallistuminen laboratorioharjoituksiin (pakollinen), laboratoriotpäiväkirja, opiskelijaesitykset teoriasta ja tuloksista.

Osaamistavoitteet

Kurssi antaa opiskelijoille valmiudet ymmärtää ja hyödyntää työssään uuden sukupolven sekvensointimenetelmiä, jotka ovat laajasti käytössä molekyylibiologiassa, ekologiassa, mikrobiologiassa ja lääketieteessä. Opiskelijat oppivat molekyylibiologisiin analyyseihin kuluvan ajan ja tarvittavat työvälineet, ja saavat varmuutta ja hyvät työtavat työskennellä laboratoriossa. Opiskelijat oppivat seuraamaan työohjeita itsenäisesti, käyttämään mikropipettejä tarkasti ja päivittämään työkirjansa ajallaan, niin että on mahdollista toistaa onnistunut koe ja löytää syy epäonnistuneelle kokeelle. Ryhmätyöt ja esitykset lisäävät opiskelijan esiintymiskykyä, sosiaalisia taitoja ja itseluottamusta.

Esitietojen kuvaus

Luonnontieteiden kandidaattiopintojen suorittaminen.

Oppimateriaalit

Laboratoriotöiden ohjeet ja muu annettu materiaali.

Suoritustavat

Tapa 1

Valitaan kaikki merkityt osat
Suoritustapojen osat
x

Osallistuminen opetukseen (5 op)

Tyyppi:
Osallistuminen opetukseen
Arviointiasteikko:
0-5
Suorituskieli:
englanti, suomi

Opetus