BENA2023 Luontotyypit ja niiden eliöstö 2 (3 op)

Opinnon taso:
Aineopinnot
Arviointiasteikko:
Hyväksytty - hylätty
Suorituskieli:
suomi
Vastuuorganisaatio:
Bio- ja ympäristötieteiden laitos
Opetussuunnitelmakaudet:
2017-2018, 2018-2019, 2019-2020

Kuvaus

Sisältö

Harjoitellaan eliöiden tunnistamista maastossa erilaisissa luontotyypeissä keskittyen niiden tyyppilajistoon (erityisesti selkärangattomat eläimet, kasvit ja sienet). Kerrataan luontotyyppien tunnistamista eri vuodenaikana kuin edellisellä kurssilla. Inventoinneissa keskitytään erityisesti soihin ja vesiekosysteemeihin. Pienryhmät voivat keskittyä kaikille yhteisen osan jälkeen omien erikoistumisalojen mukaisiin inventointikohteisiin.

Suoritustavat

Läsnäolo harjoituksissa ja kurssin tehtävien hyväksytty tekeminen sekä kirjallisen raportin laatiminen ja suullisen esitelmän pitäminen.

Arviointiperusteet

Tehtävät sekä kirjallinen raportti ja suullinen esitys 100 %.

Osaamistavoitteet

Opintojakson käytyään opiskelija osaa tunnistaa ja kuvata keskeiset luontotyypit (metsät, suot ja vesistöt) ja niiden tyypillisen eliöstön kasvukauden vaiheesta riippumatta. Opiskelija osaa tunnistaa yleisimmät suomalaiset suursienisuvut ja tärkeimmät lajit määrityskirjallisuutta hyväksikäyttäen. Opiskelija osaa myös suhtautua kriittisesti määritystuloksiin ja omaa alustavan valmiuden arvioida määritysten luotettavuutta.
Hän pystyy ohjatusti raportoimaan inventointiprojektin etenemisen, käytetyt menetelmät ja tulokset kirjallisesti ja suullisesti.

Esitietojen kuvaus

BENP1001, 1002 ja 1004 sekä BENA2021 ja BENA2022.

Suoritustavat

Tapa 1

Valitaan kaikki merkityt osat
Suoritustapojen osat
x

Osallistuminen opetukseen (3 op)

Tyyppi:
Osallistuminen opetukseen
Arviointiasteikko:
Hyväksytty - hylätty
Suorituskieli:
suomi

Opetus