TILS801 Statistical consulting (2–4 cr)

Study level:
Advanced studies
Grading scale:
0-5
Language:
English, Finnish
Responsible organisation:
Department of Mathematics and Statistics
Curriculum periods:
2017-2018, 2018-2019, 2019-2020

Description

Sisältö

Kurssi tutustuttaa opiskelijat tilastolliseen konsultointiin käytännön työn kautta. Jokainen kurssille osallistuva tilastotieteen opiskelija saa konsultoitavakseen yhden tai useamman jonkin sovellusalan jatko- tai maisterivaiheen opiskelijan, jolla on oma tutkimuskysymys ja siihen liittyvä aineisto. Sovellusalan opiskelija osallistuu kurssille TIL0M09. Tilastotieteen opiskelija opastaa sovellusalan opiskelijaa tilastollisessa mallintamisessa ja ohjelmistojen käytössä sekä ohjaa sovellusalan opiskelijaa kurssilla vaadittavien raporttien kirjoittamisessa. Konsultoinnista pidetään konsultointipäiväkirjaa.

Suoritustavat

osallistuminen johdantoluennoille, itsenäinen konsultointityö ja konsultointipäiväkirjan pitäminen.

Arviointiperusteet

Arvolause 1: Opiskelija on paikalla seminaarissa, toimii konsulttina ja palauttaa konsultointipäiväkirjan.

Arvolause 2: Opiskelija on paikalla seminaarissa, toimii konsulttina ja palauttaa konsultointipäiväkirjan. Konsultointitapaamisia on ollut riittävästi ja niistä on ollut jotakin hyötyä asiakkaalle.

Arvolause 3: Opiskelija on paikalla seminaarissa, toimii konsulttina ja palauttaa konsultointipäiväkirjan. Konsultointitapaamisia on ollut riittävästi ja niistä on ollut selvää hyötyä asiakkaalle.

Arvolause 4: Opiskelija on paikalla seminaarissa, toimii konsulttina ja palauttaa konsultointipäiväkirjan. Konsultointitapaamisia on ollut riittävästi ja niistä on ollut merkittävää hyötyä asiakkaalle. Konsultointi voidaan katsoa tieteelliseksi kontribuutioksi.

Arvolause 5: Opiskelija on paikalla seminaarissa, toimii konsulttina ja palauttaa konsultointipäiväkirjan. Konsultointitapaamisia on ollut riittävästi ja niistä on ollut merkittävää hyötyä asiakkaalle. Konsultointi voidaan katsoa tärkeäksi tieteelliseksi kontribuutioksi. Jos asiakkaan tekemä työ johtaa tieteelliseen julkaisuun, opiskelija on lähtökohtaisesti yksi julkaisun tekijöistä.

Learning outcomes

Kurssilla tilastotieteen opiskelija oppii
ymmärtämään jonkin sovellusalan tutkimuskysymyksiä ja aineistoja,
jakamaan tietämystään ymmärrettävästi,
tulkitsemaan empiirisen kysymyksen tilastotieteen termein ja tulkitsemaan tilastotieteellisen ratkaisun yleiskielisesti

Completion methods

Method 1

Select all marked parts
Parts of the completion methods
x

Teaching (2–4 cr)

Type:
Participation in teaching
Grading scale:
0-5
Language:
English, Finnish

Teaching