RUOA221 Youth Language and Slang (3–5 cr)
Description
Sisältö
Kurssilla perehdytään ajankohtaiseen tutkimukseen aiheesta ja nuorten keskinäisessä vuorovaikutuksessa käyttämään kieleen (ja käyttämiin kieliin) sekä nuorten kielen erityispiirteisiin. Kurssilla tehdään myös pienimuotoinen tutkimus, jossa videonauhoitusten, kyselylomakkeiden, lehtien tai sosiaalisen median avulla tutkitaan nuorten keskinäisessä kommunikaatiossa käyttämää kieltä/käyttämiä kieliä ja slangia.
Suoritustavat
Luentoja ja harjoituksia.
Arviointiperusteet
3 opintopistettä saa seuraavin perustein: Arviointi perustuu jatkuvaan näyttöön (1/3 arvosanasta) eli artikkelien etukäteen lukemiseen, aktiiviseen osallistumiseen ryhmäkeskusteluihin ja harjoituksiin sekä ajankohtaisen tutkimuksen ja tutkimusalueen suulliseen esittelyyn koko ryhmälle (1/3 arvosanasta) ja empiiriseen osion eli pienimuotoisen tutkimusprojektin toteuttamiseen ja esittelyyn koko ryhmälle (1/3 arvosanasta).
Mikäli kurssista haluaa 5 opintopistettä, tulee edellisten suoritusten lisäksi tehdä kolme kirjallista tehtävää perustuen kahteen lyhyempään tieteelliseen artikkeliin (väh. 10 sivua) ja yhteen väitöskirjaan nuorten kieleen liittyvästä tutkimusaiheesta. Kirjalliset tehtävät arvioidaan erikseen, jolloin jokainen osio muodostaa noin 1/4 arvosanasta.
Learning outcomes
Kurssin suoritettuaan opiskelija
• tunnistaa erilaisia nuorten suullisessa ja kirjallisessa kielessä (esim. some ja nuorten lehdet) esiintyviä piirteitä (mm. slangi, koodinvaihto ja diskurssipartikkelit)
• osaa käyttää slangi- ja muita sanakirjoja selvittäessään slangisanojen merkityksiä ja alkuperää
• on tutustunut eri kielialueiden nuorten kieleen ja tavallisimpiin nuorten slangisanoihin ja arkikielisiin sanoihin
• tuntee slangisanojen tavallisimmat sananmuodostustavat
Additional information
Kurssilla opiskelijat saavat pareittain tai pienryhmissä perehtyä johonkin nuorten kieleen liittyvään tutkimusalueeseen ajankohtaisten artikkeleiden avulla (esim. suomenruotsin slangi, koodinvaihto, nuorten kieli ja sosiaalinen media) ja esitellä aihealuetta muulle ryhmälle. Sen lisäksi aiheesta tehdään samoissa ryhmissä pienimuotoinen tutkimus.