PEOP020 Family and Person Study Units (5 cr)

Study level:
Basic studies
Grading scale:
0-5
Language:
Finnish
Responsible organisation:
Department of Psychology
Curriculum periods:
2017-2018, 2018-2019, 2019-2020

Description

Sisältö

Opintojaksolla tutustutaan perheen psykologiaan kehityspsykologian, sosiaalipsykologian ja/tai kliinisen psykologian alueilla. Tehtävät tarjoavat tietoa lapsen kehityksestä ja kasvusta perheessä, perhearjesta ja perhesuhteista eri tilanteissa sekä perheissä ilmenevistä ongelmista kuten väkivallasta ja kaltoinkohtelusta, päihderiippuvuudesta ja mielenterveysongelmista sekä näistä selviämisen mahdollisuuksista.

Suoritustavat

Oppimistehtävä, tentti tai verkkokurssi

Arviointiperusteet

Arvioinnin perustana ovat toisaalta jaksokohtaiset osaamistavoitteet, toisaalta suoritusmuotoon liittyvät tavoitteet. Oppimistehtävässä ja tentissä on keskeistä se, miten vastauksessa on hyödynnetty vaadittua kirjallisuutta. Hyväksytyissä esseevastauksissa on hyödynnettävä kaikkia vaatimusteoksia ja tentissä on vastattava kaikkiin tenttikysymyksiin. Oppimistehtävävastauksessa edellytetään kirjatiedon muokkaamista ja soveltamista käytäntöön. Tenttien arvioinnissa painotetaan asian sisällöllistä ymmärrystä kirjallisuuteen pohjautuen sekä vastauksen monipuolisuutta. Verkkokurssit edellyttävät aktiivista osallistumista ja kurssiin liittyvien tehtävien suorittamista.

Arvosanakohtaiset arviointikriteerit esitetään perheopinnot-oppiaineen Koppa-sivuilla ja verkkokurssilla Optima-sivuilla.

Learning outcomes

Opiskelija oppii tarkastelemaan perhettä kehitys- ja oppimisympäristönä, erittelemään perheen sisäisiä ja ulkoisia vuorovaikutussuhteita, hahmottamaan perheessä ja parisuhteessa esiintyviä vaikeita ongelmia ja näkemään perheeseen sisältyviä voimavaroja.

Literature

  • Söderholm, A. ja Kivitie-Kallio, S. (toim.) (2012). Lapsen kaltoinkohtelu. Helsinki: Duodecim.; ISBN: 9789516563940
  • Jallinoja, R. (toim.) 2009. Vieras perheessä. Helsinki: Gaudeamus.; ISBN: 9789524951166
  • Sinkkonen, J. & Kalland, M. (toim.) 2011. Varhaislapsuuden tunnesiteet ja niiden suojeleminen. Helsinki: WSOY.; ISBN: 9789510383483

Completion methods

Method 1

Select all marked parts
Parts of the completion methods
x

Teaching (5 cr)

Type:
Participation in teaching
Grading scale:
0-5
Language:
Finnish
No published teaching